Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Comunicat Mesa 3/7 – Doble borsa i personal suplent

Comunicat Mesa 3/7 – Doble borsa i personal suplent

Comunicat Mesa 3/7 – Doble borsa i personal suplent

Com sabeu, i haureu viscut, hi ha centres que han patit la manca de substitucions A2 per manca de candidates a aquesta la borsa, situació que la UGT ha denunciat vàries vegades a les Meses de Negociació, ja que ho considerem INTOLERABLE!!

La UGT té una postura molt clara:

CAP ABSÈNCIA DE PERSONAL SENSE COBRIR!

Des de la UGT tenim clar que no podem perdre de vista els acords signats i sobretot que no falti personal als centres educatius per manca de candidats o candidates a les borses de substitucions. Sempre vetllarem per a que es respectin els acords signats, i s’arribi a la millor de les solucions.

Del 100% de les candidates que conformen la borsa de treball actual, el personal amb la categoria de Mestre/a d’Escola bressol suposa el 40% envers el 60% que suposa el personal de la categoria d’Educador/a d’Escola Bressol.

Concretament, a la llista provisional de l’ampliació de la borsa de suplències tenim un total de 700 persones de la categoria d’Educadora d’Escola Bressol, i 230 persones de la categoria de Mestra d’Escola Bressol.

Per part de la UGT l’única opció que veiem com a legal i viable, atesa la doble categoria, és que anem signant acords a mida que es generin altres necessitats, el que significa que quan faltin persones candidates a les borses d’A2 es pugui “cridar” en ordre a la borsa B segons la necessitat de cobrir el servei. 

També hem manifestat a la Mesa que per a la UGT és indispensable que es vagi donant les vacants estructurals per antiguitat (dies treballats) indistintament de la categoria.

Expressar-vos que entenem i compartim el neguit que genera la doble borsa. Qualsevol canvi o situació nova genera por o neguits diversos, però des de la UGT hem estat i continuarem essent per aconseguir les millors condicions per a totes les parts. Farem arribar a l’Administració totes les postures per trobar el millor dels escenaris, sempre respectant els acords signats, la legalitat i els drets de totes les parts implicades.

Ens estan arribant diferents postures i opinions per part de persones que fan substitucions al col·lectiu de les escoles bressol, que no coincideixen les unes amb les altres.

Hem de recordar que la doble borsa de substitucions és fruit d’un acord de doble categoria que va ser la petició explícita del col·lectiu. Legítimament, les persones que tenen la Categoria A2 amb la titulació de Mestre, no volien que se’ls baixés la categoria.

La UGT va defensar que no desaparegués la categoria A2 perquè és part de la història reivindicativa del col·lectiu de les escoles bressol; es va lluitar molt perquè es reconeguessin unes condicions retributives iguals que a les Mestres del segon cicle d’infantil (etapa 3-6). Link vídeo explicatiu

Per tot plegat, i no poguent ser d’una altra forma, UGT va firmar l’acord de doble categoria.

Avui 3 de Juliol reunits sindicats i Administració, no hem pogut arribar a cap acord i ens convoquen a mesa el proper dijous dia 6 de juliol.

Us fem un recull de tota la feina que s’ha fet des de la UGT entorn la negociació de les categories:

Top