Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > UGT demana als diferents grups parlamentaris el compliment de l’acord de 25 de gener

UGT demana als diferents grups parlamentaris el compliment de l’acord de 25 de gener

UGT demana als diferents grups parlamentaris el compliment de l’acord de 25 de gener

 

Com ja sabeu, el passat 25 de gener de 2024, UGT Educació, juntament amb CCOO, vam signar un acord que revertia retallades que s’havien consolidat en el nostre sistema des de fa més d’una dècada, amb el compromís de continuar negociant i sense renunciar a la negociació de retorn de les quantitats no percebudes pels estadis de promoció docent. Malauradament, la convocatòria d’eleccions autonòmiques i la no aprovació dels pressupostos de la Generalitat han fet que el pacte no s’hagi aplicat.

La UGT sempre ha defensat un sindicalisme útil, capaç de millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores, utilitzant tant la negociació com totes les eines de pressió al nostre abast. En aquest sentit, hem iniciat una ronda de contactes amb els diferents partits polítics per tal de fer arribar les nostres demandes i conèixer el seu posicionament previ a les properes eleccions.

El passat dimarts 2 d’abril vam iniciar la ronda de contactes amb els responsables d’educació d’ERC. En aquesta reunió, vam exigir la vigència de l’acord signat per ells mateixos i la seva aplicació abans de les eleccions. Els canvis són urgents i no ens podem permetre perdre més temps. En una realitat en la qual és difícil trobar suficients docents per cobrir totes les necessitats, vam situar la recuperació del primer sexenni als 6 anys, la recuperació del deute generat per aquest fet i millores salarials urgents com a mesures imprescindibles per anar recuperant el prestigi de la funció docent. Aquí trobareu la bateria de mesures proposades per la UGT en l’àmbit de l’educació pública:

 Peticions UGT educació pública_grups parlamentaris

Durant els propers dies ens anirem reunint amb els partits polítics que han donat resposta a la nostra petició de reunió (per ara, PSC i Catalunya en Comú-Podem) i els farem arribar les nostres propostes, així com els preguntarem quin és el seu posicionament respecte al pacte signat pel Departament d’educació.

Top