Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Quarta Reunió Categoria Bressol

Quarta Reunió Categoria Bressol

 

 

 

 

 

Et volem informar sobre la reunió mantinguda ahir amb els polítics del Govern Municipal.

La Comissionada d’educació comença parlant del reconeixement i agraïment que té aquest Ajuntament Barcelona cap a les treballadores de les Escoles Bressols Municipals i per tant a l’etapa 0-3. Comentant primerament, que fins ara només han estat reunions de treball, no hi ha cap decisió política al respecte.

Com totes sabem, és un tema molt complex. En el comunicat de la segona reunió, us ho explicàvem “Si es convoquessin les places com A2, les persones treballadores que tenen la titulació de Grau Superior o equivalent (FP II) no es podrien presentar al concurs oposició”. Per tant una oposició amb aquesta categoria A2 el 67 % podria perdre el seu lloc de treball.

Fins a la reunió d’avui, no s’havia plantejat una categoria B, ara hem sabut, per la part social i legal, que les 70 persones treballadores que no podien presentar-se a l’oposició d’aquesta categoria, sí ho poden fer. 

Hem de tenir en compte que aquesta Categoria B funcionarial, actualment no existeix.  Ja explicavem en comunicats anteriors que ” la creació de la categoria B, ens aporten informes jurídics on expliquen que ha d’estar desplegada per la Comunitat Autònoma i Catalunya no l’ha desplegat.”  

Però arribats a aquest punt, amb la informació actualitzada i a partir de les nostres peticions sindicals, l’Administració comenta la via per explorar amb la Generalitat de Catalunya, la possibilitat de desplegar la categoria B. Procés que es preveu que serà llarg. Estem parlant d’uns 2 o 3 mesos per saber quina és la complexitat d’aquest camí i de quina dilatació temporal estem parlant fins al desplegament d’aquesta categoria B, per part de la Generalitat de Catalunya (el mínim que contempla l’Administració seria 1 any i mig podent arribar als 10 anys).

Sent resumides, clares i transparents, a dia d’avui per fer una Oferta Pública de Bressol, les úniques opcions són la B  Laboral o a la C1 funcionarial.

El Govern es manté ferm a no modificar cap retribució i que en cap cas, afectaria a les futures jubilacions. Mai signaríem res que poses en perill el sou de les treballadores de bressol.

Restant a l’espera de noves informacions, ens emplacen a tornar a reunir-nos a mitjans del mes de maig i poder prendre una decisió si arribats al punt de no ser possible la categoria B funcionarial.

Hem demanat agilitat i transparència a la part política, que ens informin de la veritat, quan ho sàpiguen, si és possible o si estan generant falses expectatives amb les vies d’exploració sobre el desplegament de la Categoria B.

Des d’UGT, la nostra postura ha estat anar cap estabilització dels llocs de feina, per el gruix del col·lectiu, com a personal funcionari de carrera i de la manera més sencilla. Creiem en una categoria B funcionarial sempre i quan no sigui en el divagar durant anys incerts.

Et deixem, de manera cronològica, les diverses comunicacions que us hem fet arribar des de l’inici de les reunions amb l’Administració en referencia a la Categoria de Bressol:

 

Top