Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Vacunació de la grip al personal municipal dels centres educatius

Vacunació de la grip al personal municipal dels centres educatius

Vacunació de la grip al personal municipal dels centres educatius

Hem estat coneixedors que l’Ajuntament de Barcelona ha ofert a tots els seus treballadors  municipals la possibilitat de poder rebre la vacuna de la grip, subministrada per un equip de professionals sanitaris qualificats en tots els seus centres de treball.
Aquesta oferta ha estat realitzada també al Consorci d’Educació de Barcelona per a tots/es els/les treballadors/es municipals que presten servei a les escoles municipals, així com per a aquells que treballen en la seva pròpia seu.

La nostra INDIGNACIÓ ha estat assabentar-nos que des de la Gerència del CEB ha sigut denegada la vacunació del personal que es troba treballant en els centres educatius (Docents, PAS i PAE) i acceptada únicament per a aquells que estan en la seva pròpia seu.

L’argument que se’ns ha donat és que els centres de la Generalitat de Catalunya no han tingut aquest oferiment per part de la seva administració, i en conseqüència el personal municipal tampoc rebrà aquesta vacuna.

Ens consta que l’Ajuntament disposa d’aquestes vacunes per a tot el seu personal, i que únicament el personal de centres educatius, per decisió del CEB, s’ha quedat sense poder  rebre-la.
Com a representants sindicals del col·lectiu d’educació ens sembla escandalós que al personal,  que és considerat com a servei essencial (on molts professionals estan treballant de manera presencial al 100% i en condicions de risc de contagi per COVID molt elevat, amb l’única protecció d’una màscara de quiròfan o mascareta reutilitzable) se’ls negui aquesta possibilitat d’estar protegits davant un virus, la grip, que unit al COVID podria causar estralls a les aules en trobar les condicions ambientals idònies per a la seva transmissió.

UGT Educació de l’Ajuntament de Barcelona exigim la rectificació d’aquesta decisió immediatament i responsabilitat per part dels nostres gestors en la pressa de decisions que afecten directament a la protecció dels professionals, que avui dia estan exposant fins i tot la seva pròpia salut, pel compliment i entrega a la seva professió com a servidors públics.

Els hi recordem també que estan incurrent en l’incompliment de les indicacions del Departament de Salut, on diuen explícitament que el col·lectiu de professionals d’Educació són prioritaris en el subministrament d’aquesta vacuna.

Top