Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Mesa General 8 de juny. Ordre del dia Categoria Escoles Bressol

Mesa General 8 de juny. Ordre del dia Categoria Escoles Bressol

Mesa General 8 de juny. Ordre del dia Categoria Escoles Bressol

En la reunió mantinguda en la Mesa General, dimecres dia 8, vam tractar el  tema de la Categoria Laboral  a les escoles bressol.

L’administració exposa la situació actual de la categoria del personal educador, argumentant les complexitats que poden derivar del fet de mantenir simultàniament les dues categories (A2 i B), actualment, no hi ha un lloc de feina amb funcions diferenciades (a excepcions de la direcció que ocupa un lloc circumstancial).
Tot i això, estan oberts a propostes concretes per la part sindical, i, per tant, que puguem detallar les funcions diferenciades entre l’A2 i la B.

Des dels inicis, la UGT es manté en la no extinció de la Categoria A2.

Aspectes a tenir en compte des de l’Administració 

  • No extingir la categoria A2. Per accedir s’ha de tenir el títol universitari de grau (Decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre)
  • Desplegament de la B. Requereix una titulació de tècnic superior, per tant, valdria la titulació de Tècnic Superior d’Educació Infantil, com la de Formació Professional 2 Jardins d’infància.
  • Tot i haver-hi dues categories de manera simultània, les retribucions cap manera es veurien afectades, fent els canvis necessaris per mantenir els imports actuals.
  • Sempre es conservarà  el temps de serveis prestats. També del personal que es trobi en excedències, serveis especials i serveis en altres administracions.
En cas de les dues categories simultàniament
  • Blindatge al lloc de treball de les persones que tinguin la categoria A2 (per exemple direcció, complementaria…)
  • Dues borses de substitutes. Es trucaria per ordre a la persona, per un ordre estricte de posició, però també en funció de la categoria que es necessités cobrir en el moment de la suplència.
  • Nombre de places de cada escola bressol en relació amb cada categoria, no es podrien proveir indistintament, sinó tenint en compte el 60% categoria B i el 40% categoria A2, aproximadament
  • Hi haurien 2 concurs de trasllats, (mobilitat interna). 
  • Tractament diferencial de temari pels processos de selecció, en aquells casos que per falta d’antiguitat, no es puguin optar als processos extraordinaris (concurs de mèrits o oposició adaptada).
Des de la UGT, us agrairem si teniu alguna proposta concreta sobre quins llocs diferenciats i les seves funcions, entre l’A2 i la B, sempre viables jurídicament.

Ens emplacen a finals de mes per poder presentar les nostres propostes concretes.
Top