Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Aplicació de l’acord de reversió de retallades

Aplicació de l’acord de reversió de retallades

Aplicació de l’acord de reversió de retallades

Després d’intenses negociacions amb el Departament d’Educació i diversos partits polítics, la UGT anuncia a tot el col·lectiu docent l’aplicació de l’acord del 25 de gener de reversió de retallades.

Una etapa, no el final del camí

Després de 13 anys d’un immobilisme només alleugerit per alguns guanys també aconseguits per la UGT (recuperació de les pagues extra de 2013 i 2014, retorn a l’horari lectiu previ a les retallades, augment de sou del 9,5%, etc.), es confirma la reversió definitiva d’alguna de les retallades vigents fins ara. Això inclou:

  • Retorn dels estadis de promoció docent als 6 anys
  • Recuperació de la reducció de 2 hores lectives per a majors de 55 anys
  • Equiparació salarial al personal docent del cos de professorat tècnic de formació professional i del cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny. 

Evidentment, aquesta recuperació parcial dels nostres drets no ens fa oblidar el deute pendent dels estadis i la situació d’emergència educativa de l’escola pública catalana. Aquest acord representa un pas endavant cap a la millora tangible de les condicions laborals del professorat i la importància de valorar adequadament la tasca docent, però l’educació pública catalana encara ha de superar importants reptes.

Un projecte de futur

Aquí podeu accedir a les mesures d’emergència que la UGT hem presentat a les diferents formacions polítiques i que per nosaltres són el full de ruta per cobrir les necessitats urgents del col·lectiu i el conjunt de la comunitat educativa després de més de 13 anys mantenint retallades.

Un trànsit amb dificultats

No ha estat gens fàcil consolidar aquesta recuperació de drets laborals.

Han estat més de 2 anys intensos de mobilitzacions i negociació, fins i tot amb l’oposició d’altres sindicats que no van signar l’acord i que, sense oferir alternatives, van iniciar mobilitzacions en contra de l’aprovació dels pressupostos que contenien les partides necessàries per fer possible la seva aplicació al març. 

Sorprenentment, un cop rebutjats els pressupostos, van engegar campanyes mediàtiques, escassament seguides, amb la intenció de fer veure que pressionaven al departament d’Educació. De fet, incomprensiblement,  van arribar a exigir en Mesa Sectorial, i per sorpresa de tothom, l’aplicació d’aquest acord que ara tira endavant.

En defensa del col.lectiu 

El personal docent català necessita a sindicats que estinguin a l’alçada per millorar les nostres condicions  i, per això, animem a les organitzacions no signants de l’acord (tot i que després exigeixen el seu compliment) a defugir els discursos demagògics, la crítica sistemàtica i a lluitar per obtenir millores reals en benefici del bé comú, no únicament amb un objectiu electoralista.

Aquest acord beneficiarà, de manera directa, a més de 43.000 docents, fet que demostra que  quan combinem reivindicació, diàleg i negociació real i constructiva, som capaços d’aconseguir millores col·lectives.

Aquest és només el primer pas en el camí cap a una educació de qualitat, més justa i equitativa per a tots i totes.

Encara queda molt per fer. Continuem endavant!!

Top