Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Primera reunió de seguiment de l’aplicació de l’acord de reversió de retallades

Primera reunió de seguiment de l’aplicació de l’acord de reversió de retallades

Com recordareu, el passat 25 de gener de 2024, UGT i CCOO vam signar amb el Departament d’Educació un acord que preveia:

  • El retorn dels estadis de promoció docent als 6 anys.
  • La recuperació de la reducció de 2 hores lectives per a majors de 55 anys.
  • L’equiparació salarial al personal docent del cos de professorat tècnic de formació professional i del cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.

La UGT Educació, tan aviat com es va confirmar la no aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya, va pressionar per tal de fer efectiu el pacte sense necessitat d’aquest requeriment. Després d’intenses reunions amb el Departament d’Educació i amb altres partits polítics, el 30 d’abril el Consell Executiu el va ratificar, garantint-ne la seva aplicació. 

Com a conseqüència d’aquest fet, des de la UGT Educació hem insistit en la necessitat d’una comissió de seguiment de l’acord, amb participació de les parts signants. El 14 de maig de 2024, s’ha celebrat la primera reunió.

Com no podia ser d’una altra manera, el text de l’acord es complirà de manera literal i l’administració garanteix la seva aplicació durant els propers mesos, durant els quals haurà d’implementar les tasques burocràtiques indispensables per fer-ho possible.

En qualsevol cas, no us preocupeu: les dates d’efectes són les que marca l’acord. Si en base a l’acord teniu dret a algun cobrament (per exemple, un estadi de promoció docent) cobrareu els endarreriments corresponents en el moment en què es faci el pagament.

En les properes setmanes anirem informant dels terminis d’implementació de les diferents parts de l’acord.

Si necessiteu qualsevol aclariment, no dubteu en contactar amb el vostre representant de la UGT al vostre territori.

Top