Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > CAP ABSÈNCIA DE PERSONAL SENSE COBRIR – Bressol

CAP ABSÈNCIA DE PERSONAL SENSE COBRIR – Bressol

CAP ABSÈNCIA DE PERSONAL SENSE COBRIR

La UGT lamenta profundament que aquesta setmana les Mestres (A2) que van demanar exercir el dret de fer formació durant les primeres setmanes de juliol, no l’han pogut dur a terme, ja que la resta de sindicats no van voler signar un acord el passat dilluns dia 3/7, segons el qual es permetria que puguin cridar a les Educadores de Bressol (B) per poder cobrir a les Mestres (A2).

Hi ha hagut una manca de responsabilitat i coneixement per part de la resta de sindicats en aquest tema: l’Administració va proposar signar un acord en què, de manera excepcional, i davant la necessitat urgent degut a la manca de personal a la borsa de la categoria A2, les educadores de categoria B puguin substituir a les mestres durant aquest mes de juliol.

També ofereixen acordar que, de cara al curs vinent, totes les jornades parcials que no es puguin substituir per manca de suplents mestres A2, les puguin cobrir educadores de categoria B.

Mitjançant aquest acord, el curs que ve es podran oferir jornades parcials a més persones interessades. Pel contrari, si aquest acord no es porta a terme, totes les persones suplents de la llista A2 es veuran obligades a acceptar jornades parcials, hagin sol·licitat o no aquest tipus de jornades, deixant de nou la llista de suplents A2 gairebé buida i, per tant, sense personal per cobrir les baixes de mestres que fan jornada complerta.

La UGT continuarem vetllant pel benestar de les professionals de les escoles (funcionàries, interines i suplents), ja que entenem que la manca de personal a les escoles recau en més feina per la resta d’equip i, per tant, en un empitjorament de les condicions de les treballadores i dels infants.

Sentim i desitgem poder firmar un acord, sindicats i Administració, demà dijous 6/7 que se’ns ha convocat novament a Mesa.

Des de la UGT considerem un acte de responsabilitat signar aquest acord.

Top