Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > La mobilització en Educació ha permès revertir parcialment les retallades, però no n’hi ha prou

La mobilització en Educació ha permès revertir parcialment les retallades, però no n’hi ha prou

La UGT de Catalunya denuncia, un cop més, com de lluny es troben els nivells d’inversió que mereix l’educació.

La fi del curs 2021-22 va concloure amb una situació molt complicada en l’àmbit educatiu. Durant el segon i tercer trimestre s’han dut a terme mobilitzacions històriques: les més multitudinàries de les darreres dècades i les que han aconseguit posar a tota la comunitat educativa en contra del Departament d’Educació.

La situació de bloqueig insostenible que es va viure fins al juny dibuixava un inici de curs amb concentracions, mobilitzacions i noves jornades de vaga. Finalment, aquesta determinació i resistència ha forçat al Departament a negociar, gràcies a la participació per part del sector i a les diferents accions proposades.

Tot i així, la firma de l’acord, el passat dia 1 de setembre, només significa un primer avanç, ja que les negociacions seguiran a la Mesa Sectorial on es tractaran la resta de reivindicacions que han quedat pendents i des de la UGT de Catalunya, se seguirà controlant en el que respecte al compliment de l’acord així com en la voluntat negociadora del Departament convocant noves mobilitzacions en cas que sigui necessari.

No es comprèn la necessitat d’avançar una setmana el curs escolar i s’han conegut alguns casos on els i les alumnes encara no tenen mobiliari a les classes o places assignades i centres amb monitoratge insuficient. A tot això, s’hi sumen nous currículums que ni tan sols han estat publicats i només hi ha esborranys, fet que no facilita gens la preparació del curs. Cal recordar que en aquests dos punts, el Consell Escolar de Catalunya va demanar una moratòria al Departament que va ser ignorada i que hagués fet possible poder analitzar els canvis i els seus pros i contres.

La conclusió, anys rere any és la mateixa: no s’inverteix prou en Educació. Segons la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), la inversió hauria de ser d’un mínim d’un 6% del P.I.B. a Catalunya per a les escoles que formen el servei públic d’educació.

En quant a les escoles municipals encara tenim molts temes pendents, i que no depenen del Departament d’Educació sinó de la nostra administració, per això seguim negociant i lluitant per millorar les nostres condicions laborals amb l’Ajuntament de Barcelona i el CEB. 

Des d’UGT Educació CEB continuem treballant-hi, des del procés d’estabilització dels interins/es, al tema de la gestió de les borses i les adjudicacions del personal docent com totes les qüestions relacionades amb l’àmbit de la prevenció en els centres educatius, entre molts d’altres.

Aprofitem per fer-vos saber que el proper divendres 16 de setembre ens ha convocat l’administració per seguir treballant amb les dades del procés d’estabilització (acabar de verificar el nombre de places per categoria i especialitat). I a partir d’aquí s’anirà concretant tota la informació de com anirà aquest procés i que molts/es ens esteu preguntant.
Ens consta que s’ha fet arribar informació als centres educatius municipals del procés d’estabilització del Departament d’Educació i, tot i que anem tard, dir-vos que estem anant amb el màxim de cura i detall per donar el màxim de garanties.

Us recordem que està previst que aquest mes de setembre RRHH CEB enviï a les persones afectades pel procés d’estabilització quina antiguitat té reconeguda, a quina categoria / especialitat té i per quin procés pot anar. S’enviarà al correu corporatiu xtec. 

Top