Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > POSICIONAMENT UGT – PERSONAL INTERÍ

POSICIONAMENT UGT – PERSONAL INTERÍ

POSICIONAMENT UGT – PERSONAL INTERÍ

Ahir, 26 d’octubre, en reunió de Mesa General de negociació de conveni a l’Ajuntament de Barcelona, la secció sindical d’UGT Ajuntament de Barcelona hem demanat el compromís per escrit a l’Administració municipal que s’adoptaran totes les mesures possibles perquè cap interí/na pugui perdre el seu lloc de treball en els futurs processos selectius.

Amb aquest comunicat des de la UGT volem deixar palès:

  • Considerem que el personal interí no ha de ser el culpable de la situació en la qual es troben, molts d’ells/es en abús de temporalitat. Més aviat al contrari: són les víctimes de les polítiques en matèria d’ocupació exercides pels diferents governs durant els darrers 25 anys.
  • Volem les màximes garanties jurídiques pel personal interí, per la qual cosa considerem que tot procés selectiu ha de tenir en compte l’experiència laboral, l’antiguitat, els mèrits acadèmics i professionals i les competències professionals.
  • La solució a aquesta situació està en mans polítiques de l’Estat i dels representants autonòmics en el Congrés i en el Senat. És necessària una modificació legislativa en profunditat que solucioni aquest abús en les contractacions.
  • Estem treballant per cercar solucions, parlant amb tots els partits polítics i incidint en el nostre posicionament, per tal que ells les contemplin en l’elaboració de les propostes de millora traduïdes en esmenes que s’han presentat -per tots els partits polítics- en l’elaboració de la nova Llei (182 esmenes presentades pels parlamentaris).
  • Tenim molt clar que s’han de prendre mesures sancionadores per a les Administracions que no apliquin la normativa laboral en matèria d’estabilització de les vacants estructurals dintre de l’administració pública i que, en cas de no prendre aquestes mesures, la il·legalitat se seguirà produint.

La UGT, preocupada per les persones que es troben en aquesta situació i les famílies que hi ha darrere, està lluitant per:

  • Convocatòries extraordinàries per consolidar l’ocupació i que es faciliti l’accés a la titularitat de la plaça, ja que aquest personal té més que demostrada la seva professionalitat i vàlua per a l’acompliment de les seves funcions.
  • Garanties perquè el personal interí no es quedi sense treball.
  • Cauteles per al personal de més edat.
  • Mesures dissuasives per a les Administracions si no convoquen les places
  • Obligació de convocar les places en el temps que pertoca. Si no es fa, exigim responsabilitats patrimonials o disciplinàries per als responsables de no fer-ho.
  • CAP INTERÍ/NA AL CARRER; RECOL·LOCACIONS.

Actualment s’està debatent a les Corts Generals el text definitiu de la futura llei que marcarà un abans i un després en la regulació de l’accés a la funció pública. En qualsevol dels àmbits on la UGT hi és present, sempre vetllem i ho continuarem fent per allò que resulti més beneficiós per al personal en abús de temporalitat.

Tan bon punt tinguem clara la normativa i estigui definit l’escenari, podrem fer la valoració i continuar treballant en el seu desplegament, sempre vetllant per tots els diferents col·lectius. Us recordem que aquesta negociació es portarà a terme en les diferents meses sectorials i territorials, on continuarem lluitant per aconseguir al màxim de millores en defensa de les persones en situació d’interinatge.

Per finalitzar, us fem palès el nostre compromís: la UGT no promet allò que no es pot complir. Treballarem des de la negociació col·lectiva per evitar abocar al personal a litigis judicials costosos i de llarg recorregut. No ens mou cap interès social ni econòmic com per prometre allò que no té seguretat jurídica. En canvi, sí que exigirem que es treballi des de tots els vessants per solucionar la situació allà on es poden prendre aquestes decisions.

CAP INTERÍ/NA AL CARRER !!

TOTS JUNTS HO ACONSEGUIREM!!

Top