Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Calendari escolar del curs 2023-2024

Calendari escolar del curs 2023-2024

CALENDARI ESCOLAR CURS 2023-24

Com a UGT Educació tornem a denunciar la decisió presa de manera unilateral del departament d’Educació a l‘avançament de l’inici de curs.

En la seva publicació diu: “La proposta de calendari que estableix la present Ordre recull les recomanacions del Consell Escolar de Catalunya i facilita una conciliació familiar real i efectiva i pretén ajudar aquells membres de les famílies que tenen al seu càrrec la cura dels infants i joves i que la societat atribueix moltes vegades a les dones. Així doncs, l’Ordre consolida l’avançament del curs escolar a la primera setmana de setembre”.

Lamentem que una de les justificacions sigui aquesta. Prou ja de posar el pes sempre en les dones. Les docents també som dones i tenim família… nosaltres no conciliem???

És rellevant que no existeixi cap informe que avali que aquesta mesura d’avançar el curs escolar hagi tingut una repercussió positiva vers als aprenentatges de l’alumnat de Catalunya.

Potser no és la quantitat el que té pes sinó la qualitat d’aquests. I això només és pot aconseguir baixant les ràtios i contractant a més professorat.

Un altre tema que ens preocupa moltíssim és que l’administració no tingui en compte el canvi climàtic i que aquest provoca més dies de calor i les temperatures a les aules són insostenibles.

ORDRE EDU/133/2023, de 26 de maig, per la qual s’estableix el calendari escolar del curs 2023-2024 per als centres educatius no universitaris de Catalunya

Top