Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > 25N, Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

25N, Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

25N, Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

Com cada any, la UGT de Catalunya reivindicarem un nou 25 de novembreDia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Volem fer una crida al conjunt de treballadores i treballadors, i de la ciutadania en general, perquè se sumin a la denúncia i el rebuig de totes les formes de violència masclista, des de les més greus a aquelles que romanen invisibles però que igualment malmeten la salut, la llibertat, la seguretat, l’autonomia i la dignitat de totes les dones.

En l’àmbit laboral, la violència que s’exerceix vers les dones pren la forma d’assetjament sexual i per raó de sexe, encara que malauradament segueixen sent formes de violència poc visibles i molt ocultes en la nostra societat. La bretxa salarial també és un altre tipus de violència vers les dones, condemnant-nos a viure amb menys guanys que els homes, una bretxa que no només es reflecteixen en els nostres salaris sinó també en les nostres pensions i, alhora, en les prestacions que rebrem. La violència econòmica és també reconeguda per la llei catalana com una forma més de violència vers les dones.

Dimecres, 25 de novembre, a les 12 h, farem la lectura del manifest i el minut de silenci. [Llegeix aquí el manifest]

Divendres, 27 de novembre, a partir de les 11h, celebrarem la jornada virtual ‘Erradiquem les violències masclistes a la feina’ amb les intervencions d‘Eva Gajardo, secretària d’Igualtat i Formació Professional; Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya; Cristina Antoñanzas, vicesecretària UGT-CEC; Ana Cristina Salas, magistrada del Jutjat Social de Barcelona; Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones; i Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, encarregat de la cloenda. Aquí teniu el programa detallat de la jornada.

Podeu seguir la jornada connectant-vos en aquest enllaç..

Top