Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Mesa General Asumpte: Calendari Escoles Bressol

Mesa General Asumpte: Calendari Escoles Bressol

Mesa General Asumpte: Calendari Escoles Bressol

Avui dia 23 de maig ens hem reunit a la Mesa General els sindicats i l’Administració per tractar el tema del calendari escolar pel curs 23-24.

L’administració ha proposat avançar l’inici de curs, fent referència al fet que la Generalitat marca el dia 6 de setembre per començar amb infants, però aquesta proposta ens deixaria amb només 2 dies per preparar el curs, ja que el primer dia laborable del setembre és festiu per conveni.

Per aquest motiu la UGT s’ha negat a aquesta proposta, deixant clar que:

  • Per apropar-nos al calendari de la Generalitat ho hauríem de fer a l’inici i al final de curs, per tant, si comencem abans hauríem d’acabar abans al juliol sense infants.

  • Necessitem més dies de preparació de curs al setembre, mínim 5 dies. No podem permetre que ens deixin amb menys dies dels que ja tenim, que considerem insuficients.

  • Un canvi de calendari s’ha d’acordar amb els sindicats, hem d’aconseguir un acord que sigui el que més afavoreixi a les treballadores.

L’última proposta de l’Administració ha estat que tinguem 4 dies de preparació al curs començant els infants el dia 8 de setembre i acabant el curs el 15 de juliol amb infants.

I com a alternativa també han proposat començar a treballar el dia 1 de setembre de 2023, passant aquest dia festiu de conveni al dilluns 15 de juliol del 2024, iniciant el període lectiu el dia 7 de setembre.

La UGT els ha informat que els dies festius no es poden canviar d’any natural i menys 3 mesos abans de començar el curs, que les treballadores tenim dret  a conèixer quines seran les nostres vacances i no ens poden canviar el calendari amb tan poca antelació.

Davant la impossibilitat d’arribar a un acord entre l’Administració i els sindicats ens hem instat a veure’ns el pròxim dijous dia 25 de maig per intentar arribar a un acord per tenir clar el calendari que s’oferirà a les famílies a la matriculació.

Des de la UGT veiem com un fet positiu la possibilitat de trencar la barrera psicològica del 15 de juliol,  i així ho hem expressat a l’Administració, que el calendari ho ha de preveure amb un any d’antelació per tal de poder informar a les famílies que el calendari s’ha de preveure amb un any d’antelació perquè no estiguem cada curs igual.

Top