Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Prou de falses concessions. Volem millores REALS!  (Mesa Sectorial 11 de maig)

Prou de falses concessions. Volem millores REALS!  (Mesa Sectorial 11 de maig)

 

 

Prou de falses concessions. Volem millores REALS
(Mesa Sectorial 11 de maig)

 

Coincidint amb la represa de les accions sindicals unitàries, de les quals la UGT en formem part, el dimecres 10 de maig alguns mitjans de comunicació filtren l’oferiment per part del Departament d’una moratòria respecte a l’obligatorietat d’assistir als centres els primers dies del mes de juliol del curs 2022-2023.

Tot fa pensar que la impossibilitat de gestió davant dels massius processos selectius i l’inici de la campanya electoral, fa virar el Departament a la retirada d’aquesta nova retallada de condicions, ja iniciada el curs passat.

Un dia després, a la mesa sectorial la proposta s’amplia i el Departament ofereix una moratòria a l’obligatorietat pel professorat d’incorporar-se els primers dies laborables durant el mes de juliol del curs 2022-2023 i el 2023-2024.

Tot i que, com a UGT, valorem aquest fet com un petit pas, la memòria ens obliga a no poder valorar com un veritable guany la marxa enrere d’una nova retallada que el Departament pretenia imposar, de nou.

Per aquest motiu la UGT no ens conformem amb aquest gest i exigim que el mes de juliol es reservi exclusivament per a la formació permanent del professorat, sense cap mena d’excepcionalitat als Documents d’Organització i Gestió dels Centres.

No oblidem que aquest és el mateix Departament que cronifica retallades encara no revertides com:

La recuperació del 1r sexenni als sis anys i el reconeixement del deute.

La integració del professorat tècnic d’FP i l’equiparació salarial dels docents d’FP que no tinguin la titulació universitària.

La reducció de 2h lectives per als majors de 55 anys.

La UGT no oblidem que som els docents pitjor pagats de tot l’Estat, que patim un deteriorament sense aturador de les nostres condicions laborals que provoca que cada setmana més de 400 vacants a tota Catalunya quedin sense cobrir i que hi haurà una quantitat important d’interines que no superaran els processos d’estabilització i que caldrà planificar la seva estabilització després de molts anys de servei.

La UGT creiem que aquesta mesura és un despropòsit com ho és l’avançament de curs que impossibilita una preparació adient del curs, amb centres educatius sense cap mena d’adaptació a les temperatures extremes que s’estan patint darrerament.

Ni dies de juliol als centres, ni avançament de curs, ni nous invents i retallades. Per a quan la recuperació dels drets perduts? Ho sentim Sr. Cambray, però la UGT no li comprem aquesta moto.

Volem un calendari del retorn de les retallades i el volem ja! Qualsevol cosa diferent són paranys i menys que engrunes!

 

Top