Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > 8M – Igualtat o Conflicte

8M – Igualtat o Conflicte

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el dimecres dia 8 de març, a les 11:30h, la Secretaria d’Igualtat de la UGT de Catalunya celebrarem un acte reivindicatiu al carrer, davant de la seu del sindicat a Rambla de Raval 29, a Barcelona, amb el suport d’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya.
L’acte el presentarà la Núria Pelay, responsable de l’Àrea de Cooperació de la Fundació Comaposada de Sindicalistes Solidaris. Seguidament, l’Eva Gajardo, secretària d’Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya, farà un parlament entorn d’aquest 8M i just en acabar, es farà un minut de silenci.
A continuació, intervindran les representants d’igualtat de les tres federacions de l’organització: la Neus Massana de la UGT-FICA de Catalunya, Ivette Barrachina de Serveis Públics i Betty Costa de FeSMC.
Per tancar els parlaments intervindrà en Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya.
Finalment, la Laura Bonet Oriol, portaveu nacional de l’Avalot, donarà pas i narrarà la performance “Enderroquem el Cis heteropatriarcat”, activitat a càrrec de l’Avalot- Joves de la UGT de Catalunya. Aquesta performance procurarà visibilitzar la realitat i les estructures d’opressió del sistema actual i com el feminisme és clau per a revertir-les.
A partir de les 18h, la UGT de Catalunya formarà part de la manifestació unitària que ha organitzat Moviment Feminista a Barcelona. El punt de trobada del sindicat serà a C/Muntaner-Gran Via (muntanya-esquerra) i acabarà a Arc de Triomf.
En aquests enllaços, consultar el cartell i manifest.
Paral·lelament, hi haurà actes arreu del territori pel 8 de març:
Divendres 3 de març:
Dimarts 7 de març:

 

Dimecres 8 de març:
  • Barcelona: Acte reivindicatiu al carrer, on es faran reivindicacions i també la performance “ENDERROQUEM EL CIS HETEROPATRIARCAT”: Activitat per visibilitzar la realitat i les estructures d’opressió del sistema actual i com el feminisme és clau per a revertir-les a partir de les 11.30h, davant la seu de la UGT de Catalunya (Rambla del Raval, 29). A partir de les 18h, manifestació unitària de Plaça Universitat a Arc de triomf.
  • Tarragona: A la seu de la UGT de Tarragona (Aula 2, c. Ixart núm. 11 4a planta), Acte de reconeixement a la dona sindicalista UGT-FICA de Tarragona, a les 9.30h. A les 12h lectura del manifest a la Plaça de la dona i a partir de les 12.30h, manifestació unitària per a la igualtat.
  • Tortosa: A partir de les 11h, concentració amb acompanyament musical. Posteriorment, acte reivindicatiu “vine de lila i sigues M”: Performance amb les persones assistents formant un 8 de color lila amb acompanyament musical. A les 12h lectura del Manifest.
  • Granollers: Al Pont sobre el Congost i a la Porxada es duran a terme activitats en commemoració al 8M: a les 11.30h concentració al pont  i a les 12h marxa cap a la Porxada.
  • Mataró: A la seu de la UGT de Mataró (Plç. Les Tereses, 17) es durà a terme a les 12h la lectura del manifest pel dia de la dona.

 

Dimecres 15 de març:
  • Badalona: de 10h a 13h, a la seu de UGT Badalona (Plaça Mag Li-Chang) Ponència: “La Història de la Dona al Sindicat”. Comptarem amb tres ponents representants de cadascuna de les nostres  Federacions i Sectors, per a compartir com van arribar al nostre sindicat, la seva experiència en la lluita sindical i la seva trajectòria. Cal fer inscripció prèvia.
Dijous 23 de març:
  • Badalona: de 10h a 13h, a la seu de UGT Badalona (Plaça Mag Li-Chang) “Dones Feministes per una agenda sindicalista, igualtat o conflicte.” Acte central reividicatiu en commemoració del dia 8M dia Internacional de la Dona on participaran: Camil Ros, Secretari General, Eva Gajardo,  Secretària d’Igualtat i Formació i Reyes Solaz, Secretària Comarcal de la UGT Barcelonès Nord. Cal fer inscripció prèvia.
Dimecres 19 d’abril:
  • Badalona: de 10h a 13h, a la seu de UGT Badalona (Plaça Mag Li-Chang) Jornada-Taller: “Combatre la violència masclista als centres de treball”. Cal fer inscripció prèvia.
Top