Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Mesa IMEB Categories Bressol A2 i B 19/10/22

Mesa IMEB Categories Bressol A2 i B 19/10/22

Mesa IMEB Categories Bressol A2 i B 19/10/22

Ahir en Mesa General vam parlar del procediment per migrar de l’actual categoria a les noves categories A2 Mestre d’escola bressol i B Educadora d’escola bressol. Aquesta migració és necessària per poder fer i participar en les convocatòries de processos de consolidació (mèrits i opo consolidació).

Durant aquesta setmana rebrem una comunicació on ens diran a quina categoria estem encabides. Si trobem alguna errada, l’hem de comunicar a rrhh l’abans possible. Les persones amb contracte de substitució de moment no rebran aquesta comunicació.

La migració es farà efectiva l’1 de novembre de 2022, ja que ha de ser prèvia a la publicació de les bases d’aquests processos.

L’administració ja ha fet les comprovacions al Ministeri d’educació per saber les titulacions de les treballadores i així encabir-nos en la categoria B (titulació d’FP) o A2 (titulació de Mestre).

Ens demanen fer 3 transitòries en el procés:

 1. Mantenir els nomenaments actuals de les treballadores amb contracte de substitució fins final del nomenament actual. No es canvia la categoria perquè comportaria un cessament  i alta del nou nomenament.
 2. Mantenir l’actual borsa de substitucions fins final d’aquest curs 22-23, ordenada com està actualment però cridant les noves substitucions segons la titulació requerida pel lloc a ocupar. A la llista actualitzada sortirà la categoria segons titulació de les aspirants.
 3. Mantenir els nomenaments de les direccions actuals fins que siguem totes funcionàries de carrera pel procés de consolidació i després plantejar el concurs de direccions on totes ens podrem presentar.
Volem puntualitzar que el procés de separar la borsa actual en dues de diferents segons titulació, és un procés que des d’UGT creiem que s’ha de fer amb calma i rigorositat, estudiant bé totes les possibilitats.
És la primera vegada que tenim la complexitat de conviure amb dues categories diferents a bressol i s’ha de fer amb totes les garanties.

Es farà un concurs de trasllats abans que s’acabi el procés de consolidació.

Fem recompte de places segons la categoria:

 • 581 places que van a concurs de mèrits
  • 244 A2 Mestre d’escola bressol
  • 333 B Educadora d’escola bressol
  • 4 A2 Tècnic Mig en Gestió
 • 21 places a oposició de consolidació
  • 11 places a A2 Mestre d’escola bressol
  • 10 places a B Educadora d’escola bressol
Les bases dels processos de consolidació estan negociant-se i la UGT està aportant el que no considerem correcte!
Top