Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Ajuts al lloguer per a les persones fins a 36 anys

Ajuts al lloguer per a les persones fins a 36 anys

 

Ajuts al lloguer per a les persones fins a 36 anys

Us informem de la nova línia d’ajuts al lloguer per a les persones fins a 36 anys que ha obert el Departament de Drets Socials que, a diferència del Bo de l’Estat, ponderaran en funció d’uns requisits totes les peticions independentment de l’ordre d’entrada.

A aquest ajut, que pot ser de fins a 250 euros mensuals, s’hi poden acollir els joves que tinguin fins a 36 anys en el moment de presentar la sol·licitud, que siguin titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació, que les rendes no superin els límits establerts segons la seva ubicació geogràfica, i que no superin el límit econòmic establert per a la unitat de convivència.

Si hi ha més d’un jove titular del mateix contracte de lloguer, podran sol·licitar l’ajut de manera individual i si més d’un resulta beneficiari d’aquestes subvencions, en un mateix habitatge, la suma no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió.

Els requisits de l’ajut, la documentació i el tràmit es podrà fer en aquest enllaç a partir del dimecres 28 de setembre fins el 7 d’octubre de 2022 a les 15 hores.

Pel que fa a la situació de les sol·licituds del Bo lloguer jove estatal, el Departament de Drets Socials ha informat que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ja ha enviat la resolució favorable a les 9.800 sol·licituds que complien requisits i amb les quals ja ha quedat exhaurida la partida pressupostària prevista per l’estat espanyol per Catalunya i que la resta d’expedients, gairebé uns 30.000, que no s’han pogut ni valorar rebran un SMS informant-los de la nova convocatòria que ha obert la Generalitat de lloguer per a joves per si el volen sol·licitar.

Secció Sindical de la UGT de l’Ajuntament de Barcelona

Top