Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Reunió Grup Treball IMEB 9/3/22

Reunió Grup Treball IMEB 9/3/22

Ahir vam mantenir una reunió de grup de treball amb IMEB i us fem un resum de l’ordre del dia


Horari Educador/a Complementari/ària (adjuntem informe proposta del Departament d’Educació Infantil)

El departament d’Infantil ens explica que la persona complementària tingui horari de 8h a 9h genera un dificultat a la majoria dels centres atès que els falta sempre una persona de 16h a 17h. Ens afirma que la gran majoria de direccions demanen una millora organitzativa i que aquesta es pot fer amb una redistribució dels recursos ja existents. Que a la comissió de direccions només un districte va dir que no al canvi d’horari.

La UGT ha reiterat la demanda un augment de la plantilla, ja que aquesta exposició de fets deixa palesa la manca de Recursos Humans a les escoles bressol i que aquesta manca recau sobre la persona que porta la direcció del centre amb la sobrecàrrega de feina que ja tenen.

Que canviar l’horari de la complementària és canviar de franja horària el problema, de 8h a 9h també és necessària una persona de l’IMEB.

IMEB deixa clar que no tenen possibilitat d’augmentar la plantilla a les escoles bressol. I que de 8h a 9h podria anar la direcció del centre sempre que ho consideres necessari.

Ens passen dades d’assistència d’infants a les diverses hores:
De 8h a 9h entre el 20% i el 60% d’assistència
De 16h a 17h entre el 75% i el 90% d’assistència

Volem saber què en penseu així que us enviarem aviat una enquesta.

Calendari escolar


IMEB ens explica que la Generalitat només ha fet un esborrany de calendari que encara no hi ha res definitiu.
No obstant ens posa en situació que si realment s’acaba donant el canvi hauríem de parlar al respecte.
El que proposen parlar seria tenir un calendari que pactéssim cada curs respectant dies de preparació (el dpt. d’Infantil proposa entre 3 i 4 dies).
Que comencessin a treballar el dia 1 de setembre sense infants i que els dies festius que recuperem cada curs i el 1r dia laborable de festa que tenim per conveni els poguessin gaudir els últims dies de juliol.

La UGT els recorda que el curs passat ja vam tenir l’experiència de tenir només 4 dies de preparació i és valoren insuficients, no entenem per què poden oferir inclús un menys. Hem de tenir dies suficients per fer preparació de curs!!
Volem saber què en penseu així que us enviarem aviat una enquesta.

Ens informem que faran un grup de treball de treballadores i treballadors de bressol per tal de compartir criteris del període d’adaptació.
Exposen ha d’haver-hi un estàndard com escoles bressols municipals entorn al període d’adaptació perquè les dades d’assistència i àpats al setembre varien molt entre centres.

Criteris de prioritat d’accés a l’escola bressol (mantenir els punts de pares, mares, tutor/es legals que hi treballen).

La responsable dels serveis jurídics de l’IMEB ens informa que la normativa de matriculació és competència de la Generalitat i que aquest canvi ha estat estudiat i deliberat ja fa un any que van avisar la seva intenció, supressió dels 40 punts per als treballadors/es de les escoles bressol. Passen a 10 punts.

Demanem si poden d’alguna manera compensar aquest canvi posant punts al personal educador de bressol per aquest concepte i ens responen que no poden contradir una normativa de Generalitat.

Informes Educadors/es de les valoracions negatives d’Educadors/es Bressol, el curs 20-21 hi ha hagut 231 valoracions finals de les quals 2 han estat negatives.
El curs 21-22 hi ha hagut 8 valoracions finals de les quals 1 ha estat negativa.

Plus de menyscapte de diners directors/es, es demana que s’apliqui aquest plus, la resposta és que aquest és un tema de Mesa General i el que s’ha d’estudiar és quines característiques ha de tenir un lloc de treball per cobrar aquest plus i que si no el cobren és que no es compleixen els requisits.

Es demana un permís per drets inexcusables de caràcter personal per cura de fill/a en cas que es necessiti, responen que els temes de permisos es negocien a Mesa General de l’Ajuntament.

Document de resposta de la gerència IMEB sobre compactació de reducció de jornada (adjuntem document).

En el si Comitè de Seguretat i Salut Laboral es valorarà la possibilitat de tornar a fer una Avaluació de riscos Psicosocials al personal educador de les escoles bressol.

Ens emplacen al dia 24 per prendre una decisió amb el canvi d’horari de la complementària i per continuar parlant del calendari escolar a bressol.

 
Top