Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Equiparació Professorat Tècnic FP

Equiparació Professorat Tècnic FP

Equiparació Professorat Tècnic FP

Des d’UGT Educació ens congratulem d’haver aconseguit que la pressió què, des de fa molts mesos, està exercint el nostre sindicat sobre el Ministeri d’Educació i Formació Professional hagi causat efecte.

I és que l’actual ministra, Pilar Alegria, ha reconegut la urgència de l’equiparació del professorat tècnic de FP amb titulació universitària (cos PTFP) amb el cos del professorat de Secundària, reivindicació històrica des de fa molts anys. Cedint a la nostra pressió sindical han decidit implementar-ho per la via de la nova Llei de la FP. Actualment està en tramitació parlamentària, a punt d’aprovar-se pel senat definitivament (ja ha sigut aprovada al Congrés) aquest mes de març, segons previsió. La via d’equiparació a través de la LOMLOE hagués suposat una dilació en el temps totalment innecessària i contraproduent als interessos d’aquest col·lectiu tant agreujat durant tants anys (hagués suposat aprovar un Reial Decret per tramitar el canvi de grup de PT a PS què per aquesta altra via de la nova llei de FP ja no cal).

Per altra banda, segons fonts ministerials, aquesta equiparació tindrà efectes retroactius, tant laborals com econòmics, des del mateix moment de l’aprovació de la LOMLOE el 19 de gener del 2021 (Reunió de la Secretaria General d’FP, Clara Sanz,per tractar la problemàtica d’FP).
Des d’UGT pensem que aquest gest del Ministeri intenta apaivagar els ànims escalfats d’un professorat tan danyat en la seva carrera professional i, a la vegada, tant necessari en la millora del teixit productiu del que tant presumeix el govern central. En una FP que vol ser competitiva a nivell europeu no té cabuda un professorat igualment format però segregat en drets laborals i salarials.

Tanmateix i per a no prescindir del talent del professorat sense titulació universitària es crea el Cos de Professors Especialistes en Sectors Singulars de la FP, un cos totalment necessari per a aquelles famílies formatives que no tenen una continuació acadèmica universitària. Com és el cas de: Cuina i Pastisseria, Estètica, Fabricació i instal·lació de fusteria i moble, Manteniment de vehicles, Mecanitzat i manteniment de màquines, Patronatge i Confecció, Perruqueria, Producció en Arts gràfiques, Serveis de Restauració i Soldadura. Per una altra banda, en la resta de les famílies professionals, el professorat tècnic de FP (PT) que tingui la condició de funcionari/a de carrera i no tingui la titulació universitària de grau o equivalent per a l’accés a la funció pública es mantindrà en el cos tècnic a extingir fins a la seva jubilació (mantenint la seva especialitat i la seva atribució docent). Per últim, aquell professorat que no tingui aquesta titulació passarà a ser contractat via règim laboral.

Top