Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Cinquena Reunió Grup Treball IMEB – 17maig 2021

Cinquena Reunió Grup Treball IMEB – 17maig 2021

Et volem informar dels temes que vam parlar a la reunió d’ahir 17 de maig amb l’IMEB.

Després de moltes peticions a l’administració per a la continuïtat del dret a poder gaudir de la  compactació de la reducció de jornada en dies sencers. La resposta ha estat contundent, serà a extingir, és a dir, finalitzarà amb les persones que ja ho gaudeixen i que tenen fills/es d’entre 0-6 anys, i a partir d’aquest moment, no podran continuar fent en el segon tram de 6-12 anys.

Les persones amb fills/es d’entre 6-12 anys tenen una pròrroga fins al 15 de juliol del 2021. Ho lamentem, i així ho vam expressar a la reunió.

Des de la negociació del conveni la UGT anem demanant  que les persones amb contracte de substitució tinguin una bossa d’hores no recuperable, l’Administració ens diu que no tenen manera de controlar aquestes hores, l’única manera que tindrien seria amb un sistema de fitxatge a les escoles bressol. No es neguen, però han de trobar un sistema que no carregui de més feina a la direcció del centre i faciliti el control d’aquestes hores.

Referent al permís de conciliació per fill menor confinat, l’Ajuntament, en el seu moment, ja va decidir no donar-ho a cap treballador/a de l’Ajuntament. Recalquen que no és un tema de negociació al Grup de Treball IMEB.
Puntualitzen que un fill que dona positiu requereix el confinament de tota la seva família a expenses de resultat negatiu en prova PCR. Un fill confinat, però amb PCR negativa, la família no ha d’estar confinada, per tant la persona treballadora ha d’anar al seu lloc de feina.

Demanem la continuïtat de les hores “COVID” de suport educatiu indefinidament, van respondre que de moment estan pressupostades fins al 15 de juliol i que segons avanci la urgència sanitària poden ampliar-se al setembre. Vam incidir en la importància de tenir més recursos humans a les escoles bressol i que elevin a la part política la petició sindical.

Preguntem si ja tenen informació sobre el desplegament de la Categoria B per part de la Generalitat de Catalunya, i ens diuen que estan en el mateix punt que fa 3 mesos, ja que de la Generalitat no tenen una persona  interlocutora atès que no han format Govern encara. Ens tornen a repetir que l’única opció possible actualment és la categoria C1, aquesta categoria la poden convocar “demà” però de moment no ho veuen amb la divisió sindical. Nosaltres lamentem profundament que aquest tema es continuï allargant en el temps, amb el risc que pot comportar tenir a la majoria de la plantilla de les escoels bressol amb contracte d’interinitat.

La previsió és aproximadament de 20 interinatges nous pel curs 2021-2022, entre l’escola “EBM Els Gats” i jubilacions. A l’actual llista hi ha unes 24 persones que estan en el primer any d’interinatge fins a l’1 de setembre de 2021  que ja no apareixeran a aquesta llista.

S’emplaça pel 2 de juny, el tema que ha quedat pendent sobre les jornades i horaris dels mesos de juliol i setembre.

Top