Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Reunió Comitè de Seguretat i Salut Laboral CEB (13.04.21)

Reunió Comitè de Seguretat i Salut Laboral CEB (13.04.21)

Reunió Comitè de Seguretat i Salut Laboral CEB (13.04.21)

Avui ha tingut lloc la reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral (CSSL) del Consorci d’Educació de Barcelona, on han estat presents, d’una banda els representants de l’administració de l’àrea de RRHH i el Servei de Prevenció de Riscos Laborals (SPRL) i, d’altra banda els/les delegats/des dels diferents sindicats amb representació en educació, entre ells UGT.


Els temes tractats han estat els següents:

  Informació de la Planificació de l’activitat preventiva del Servei de Prevenció de Riscos Laborals
Ens informen de les actuacions a realitzar en matèria d’avaluacions de riscos de seguretat, higiene, ergonomia i psicosociologia.
A petició d’UGT s’han incorporat a la planificació les avaluacions de riscos de seguretat a l’Institut Ferran Tallada i l’avaluació de riscos psicosocial a l’escola d’Educació Especial Castell de Sant Foix. UGT reclama la necessitat de realitzar un estudi psicosocial a tots els centres d’educació especial, incloent l’escola Vil·la Joana, petició que s’està fent des de fa cursos i que es demana que s’inclogui també.
 Informacions sobre la metodologia d’avaluacions de riscos psicosocials:
Ens informen que el Departament d’Educació està realitzant una prova per fer les avaluacions de riscos psicosocials en modalitat on-line per poder avançar en aquestes avaluacions i no quedin parades per la situació de la pandèmia.
  • Informació sobre accidentabilitat laboral 
Ens informen de les taules d’accidentalitat laboral amb la relació d’accidents amb i sense baixa dels diferents centres municipals  dels darrers mesos de 2021, tots de caràcter lleu.
  • Situació sobre la informació als/les coordinadors/es de riscos laborals dels centres educatius municipals
SPRL informa que els/les coordinadors/es de PRL valoren positivament la documentació rebuda, amb el recull de tota la informació donat que no s’ha pogut efectuar la reunió de coordinadors. Així com també que es va atenent totes les consultes que van rebent.
  • Situació sobre la situació actual de personal vulnerable i treballadores embarassades
SPRL informa que no hi ha hagut canvis en les dades del personal vulnerable. Ens informen de les dades de la situació de les treballadores embarassades, les quals algunes han sigut tramitades com a IT -via SGAM- i d’altres se’ls hi ha fet una adaptació del lloc de treball (segons el cas i la patologia que puguin tenir a més a més de l’embaràs).
  • Situació sobre la situació actual d’entrega de material de seguretat als centres 
Se’ns informa que està prevista una altra entrega de material per aquest tercer trimestre i que, encara que va amb una mica de retard, s’espera que arribi properament als centres educatius. Es recorda que en el cas de necessitar puntualment més  material els  centres  poden  sol·licitar-ho  per  correu  a  la  següent adreça: serveisgeneralsdee.ceb@gencat.cat 

UGT ha reclamat de nou que se’ns enviï la certificació de seguretat de les mascaretes que s’estan subministrant als centres i que ja s’ha demanat amb anterioritat, però que no hem rebut a dia d’avui.

– Altres informacions tractades al torn obert de paraules:

  • UGT ha demanat el seguiment de les mesures realitzades arran de les visites fetes per avaluar la ventilació als centres. En concret, s’ha demanat que l’INS Caterina Albert es reparin les finestres d’algunes aules per tal de garantir la ventilació creuada.
  • UGT ha demanat les adaptacions de lloc de treball que s’han estat realitzant durant aquest curs ja que no se’ns està enviant i, per normativa, l’empresa està obligada a informar a la part social que té representació al CSSL. SPRL ens comenta que, tan aviat com puguin, ens ho faran arribar.
  • La part social pregunta per la situació de l’escola del Mar i quines són les actuacions previstes en aquest centre. El cap de RRHH comenta que és un tema que està en mans d’Inspecció –arran de la denúncia- conjuntament amb l’Àrea d’Equipament educatius, i que hi estan treballant. Tan bon punt tingui més informació ens la faran saber.
  • Des d’UGT també s’ha preguntat per la previsió d’exàmens de salut als centres municipals.  Se’ns informa que, per ara, no tenen establerta cap data en concret per iniciar aquesta campanya, donada la situació de Covid19 i perquè està el tema de la vacunació del personal.

Top