Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Informació i Preguntes freqüents sobre la suspensió de la vacuna AstraZeneca

Informació i Preguntes freqüents sobre la suspensió de la vacuna AstraZeneca

Informació i Preguntes freqüents sobre la suspensió de la vacuna AstraZeneca

 

Us informem que Salut ha anunciat que, seguint les recomanacions del Ministerio de Sanidad i en sintonia amb les decisions preses en el Consell Interterritorial de Salut, ha aturat, de manera momentània, la vacunació amb d’Oxford/AstraZeneca.

La decisió durarà quinze dies a l’espera que l’Agència Europea de Medicaments  es pronunciï en relació amb un nombre indeterminat de trombosis registrades en els diferents països on s’administra la vacuna d’Oxford/AstraZeneca (més informació al canal Salut).

Totes les persones que tingueu cita programada heu d’haver rebut un missatge de cancel·lació. Caldrà esperar a rebre un nou sms amb les instruccions de represa de la vacunació.

 La decisió del Govern de la Generalitat d’aturar temporalment el procés de vacunació amb la vacuna d’Astra Zeneca ha posat en evidència, un cop més, la nefasta política de comunicació del Departament d’Educació. Les conseqüències d’aquesta deixadesa del Departament que dirigeix el Conseller Bargalló són prou visibles: confusió i alarmisme. Encara és hora que el Departament informi degudament als centres educatius sobre els motius i les conseqüències de la suspensió de la vacunació i sobre les previsions de represa d’aquest procés.

 UGT Educació hem de lamentar un cop més l’actitud, ja habitual, del Departament d’Educació de desaparèixer en els moments clau. Ha estat el Departament de Salut qui aquest matí feia públics els motius, les conseqüències i el procediment a seguir en cas de dubte de persones vacunades amb el lot retirat de vacunes. Podeu trobar aquesta informació a l’enllaç adjunt.

 UGT Educació entenem que el fet que s’hagi retirat aquest lot i que s’hagi aturat ràpidament i de manera temporal la vacunació amb Astra-Zeneca és un símptoma que el procés de vacunació es fa amb totes les garanties de control sanitari i, per tant, no cal caure en l’alarmisme . Lamentem, tanmateix, que els sindicats haguem de fer una tasca informativa i de crida a la tranquil•litat que correspondria al Departament d’Educació.

 Des d’UGT Educació demanarem tota la informació a la propera reunió de la Comissió Paritària del Departament d’Educació i als respectius Comités de Seguretat i Salut Laboral (tant del Dept. Educació com del Consorci d’Educació de Barcelona).

Aquí teniu l’enllaç 

Top