Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Tornem a reclamar l’exclusió dels centres municipals dels programes educatius finançants pel Ministeri d’Educació i FP

Tornem a reclamar l’exclusió dels centres municipals dels programes educatius finançants pel Ministeri d’Educació i FP

Tornem a reclamar l’exclusió dels centres municipals dels programes educatius finançants pel Ministeri d’Educació i FP

Una vegada més els centres educatius municipals no podran participar en programes educatius finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, segons el Departament d’Educació.

Si fa uns mesos se’ns va negar poder rebre les subvencions provinents de fons europeus per a l’aplicació de la nova reforma del currículum d’FP, ara se’ns ha confirmat -per part del Departament d’Educació- que tampoc podem participar en cap d’aquells programes educatius dotats amb fons provinents del Ministeri d’Educació i Formació Professional.
És a dir, les escoles municipals de l’Ajuntament de Barcelona no podran dotar-se de cap recurs addicional ni participar en cap projecte educatiu que inclogui dotació econòmica.

El perjudici que això suposa, tant per a l’alumnat com per a les escoles municipals, és enorme i des d’UGT Educació CEB hem posat en coneixement novament d’aquesta situació a les gerències del Consorci d’Educació de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona (us adjuntem la reclamació presentada a les gerències).

Actualment el Ministeri d’Educació i Formació Professional ha posat en marxa una convocatòria amb l’objectiu de seleccionar instituts per a la conversió d’aules en espais de tecnologia aplicada i desenvolupar accions d’impuls de la FP. Les escoles municipals no podran participar en aquesta convocatòria, com en tantes altres en l’àmbit de la Formació Professional, secundària i primària.

L’Ajuntament de Barcelona dota econòmicament al CEB d’una aportació econòmica importantíssima destinada a les escoles de la ciutat de Barcelona, ja siguin municipals o de la Generalitat de Catalunya indistintament, i d’això no sols som coneixedors els sindicats sinó també direccions i equips docents municipals, és per això que encara s’entén menys aquesta situació.

Des d’UGT Educació Ajuntament de Barcelona sol·licitem que tant des del CEB com des de l’Ajuntament de Barcelona s’interpel·li en la solució d’aquest problema i es posi fi a aquesta situació d’injustícia i abandonament que pateixen les escoles municipals.

Els perjudicats són el nostre alumnat, les nostres escoles i els nostres professionals!! No oblidem que l’educació és el pilar bàsic de la nostra societat.

Top