Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Educació ajorna la tornada de l’escola fins el dia 11 de gener

Educació ajorna la tornada de l’escola fins el dia 11 de gener

Educació ajorna la tornada de l’escola fins el dia 11 de gener

Avui el Departament d’Educació ens ha confirmat que l’inici de les classes després de vacances s’ajorna fins al dia 11 de gener.

Així doncs, el dia 8 de gener es considerarà no lectiu a tots els efectes. Atès que la represa de les classes estava prevista per un divendres, UGT entenem que és de sentit comú allargar el període de vacances fins dilluns dia 11 per limitar les possibilitats de contagis innecessaris.

També Educació farà un cribratge massiu per automostra, a través d’un frotis nasal, a tots els professionals de l’àmbit educatiu, que s’efectuarà a partir del retorn a les escoles.

Es farà als professionals dels diferents perfils: educadors, mestres i professors, professionals d’administració i serveis i atenció educativa, i monitors i professionals d’empreses externes. I en tota  la tipologia de centres educatius, des de llars d’infants a centres de formació professional, i de tota titularitat, públics, municipals, concertats i privats.

Aquest cribratge serà voluntari i es farà en tres fases d’una setmana cadascuna: un 45% es farà la primera setmana, un 35% la segona i un 20%, la tercera.

Segons consta a les instruccions provisionals que ens ha fet arribar el mateix Departament, hauran de ser els mateixos professionals dels centres educatius, docents i personal d’administració i serveis, qui es prenguin ells mateixos la mostra, que caldrà conservar en nevera i dur-les als centres on els recollirà Salut. Entenem que aquest procediment és poc fiable i lamentem, un cop més, que es responsabilitzi el personal dels centres educatius d’una tasca que correspon a personal sanitari qualificat.

Nota de Premsa. Departament d’Educació

Top