Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Dotació econòmica als centres municipals per a la reforma curricular FP

Dotació econòmica als centres municipals per a la reforma curricular FP

Dotació econòmica als centres municipals per a la reforma curricular FP

Des d’UGT Educació de la secció de l’Ajuntament de Barcelona volem denunciar el greuge comparatiu que estan patint les nostres escoles de Formació Professional respecte a les escoles de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

Aquest curs 2020/2021 s’ha posat en marxa la nova reforma curricular de la Formació Professional per donar impuls a la formació de FP Dual. Els nostres docents municipals han estat convocats a diverses reunions de treball per part del Departament d’Educació i han participat activament en el desenvolupament del nou currículum.

El Departament va anunciar que tots aquells centres que posessin en marxa la reforma disposarien d’una dotació econòmica provinent d’un fons cofinançat pel Fons Social Europeu dirigit a centres públics, per a les actuacions d’impuls a la formació professional dual i a les d’impuls a la innovació i l’emprenedoria. Aquestes ajudes oscil·len entre 3000 a 3500 euros per línia, i tenen per objecte dotar als centres d’una aportació econòmica que ajudi a posar en marxa aquesta modificació curricular.

El Departament d’Educació ha limitat la possibilitat de rebre aquestes ajudes als centres dependents del Departament, és a dir, als centres de la Generalitat de Catalunya, i ha exclòs als centres municipals, tot i ser centres públics també i a més haver estat copartícips en el desenvolupament del nou currículum.

Des d’UGT Educació de l’Ajuntament de Barcelona volem manifestar la nostra total disconformitat a aquesta mesura excloent i diferenciada.
Aquesta situació posa una vegada més de manifest la injustícia a la qual estem constantment sotmesos, en ser considerats per part de la nostra administració (Ajuntament de Barcelona) com a centres públics gestionats i dotats econòmicament pel Consorci d’Educació de Barcelona en igualtat de condicions que els centres de la Generalitat de Catalunya, quan la realitat és una altra. Per al Departament d’Educació no som centres públics, i administrativament som considerats en moltes ocasions com a centres concertats.

Dir-vos que des de la nostra secció posarem en coneixement d’aquesta injustícia als nostres dirigents municipals, perquè es prenguin les mesures oportunes i es puguin rebre aquestes ajudes que són també tan necessàries per als nostres centres.

Top