Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > DENUNCIEM EL MENYSPREU DE LA GERÈNCIA DE L’IMEB

DENUNCIEM EL MENYSPREU DE LA GERÈNCIA DE L’IMEB

 

 

 

 

La Gerència del IMEB  va mantenir ahir,  una reunió amb grup de treballadores de les Escoles Bressol Municipals en relació a les clàusules que s’han inclòs en els nomenaments del personal suplent mitjançant notificacions a les treballadores. En aquesta trobada, el senyor Jordi Sánchez va exposar que els sindicats teníem constància d’aquestes modificacions.

Aclarim que els sindicats no estàvem informats ni teníem constància i ha estat un decisió unilateral de l’administració i la gerència del IMEB.  

Nosaltres ens assabentem arran de les treballadores que es posen en contacte amb nosaltres, i és en aquest moment és quan demanem que se’ns esclareixi aquesta situació que tant neguit està creant al col·lectiu.

UGT i CCOO sol·licita la suspensió immediata d’aquestes clàusules atès que els nostres assessors jurídics ens han comunicat que són il·legals.

Des de CCOO i UGT  sempre hem estat en total desacord, una vegada assabentats,  amb les clàusules que s’han inclòs aquests curs en els nomenaments de les suplències per què posen en risc greu l’estabilitat laboral de les treballadores i els treballadors.

Les clàusules argumenten que si l’escola tanca la prestació del servei no té sentit atès les seves característiques.

Des de  CCOO i UGT denunciem que la gerència de l’IMEB està discriminant als treballadors i treballadores temporals i està menyspreant la tasca de totes les educadores i educadors de bressol. 

Trobem indignant que això surti d’una administració com l’Institut Municipal de l’Ajuntament de Barcelona. Representa una des valorització del treball de les Educadores d’Escoles Bressol. Recordem que durant el darrer confinament  tot el personal  va continuar treballant,  atenen i acompanyant a les famílies i els infants telemàticament, a més  de portar a terme tasques de treball intern.

El Departament d’Educació  posa l’accent en que  tots els centres educatius són serveis essencials. Les Escoles Bressols Municipals també. Acullen els infants i les seves famílies i ofereixen un servei bàsic en un context social i econòmic tan complex com el que transitem arrel de l’actual  crisi sanitària.

Recordem a la gerència i concretament al senyor Jordi Sánchez, Gerent de l’IMEB,  que això és  la funció pública i que és l’única administració que ens consti,  que està aplicant mesures que precaritzen i menyspreen la tasca del personal educatiu.

UGT I CCO tenim clara la nostra postura davant d’aquestes clàusules i per aquest motiu mantindrem ferma la nostra proposta.

Us informem que ja hem posat en marxa totes les accions legals i socials pertinents.

Top