Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Nova sentència que reconeix a una treballadora interina el dret a cobrar la mateixa indemnització per acomiadament que un treballador indefinit

Nova sentència que reconeix a una treballadora interina el dret a cobrar la mateixa indemnització per acomiadament que un treballador indefinit

El Jutjat Social número 1 de Manresa ha donat la raó al Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya i reconeix una indemnització de 20 dies a una interina d’una escola bressol de la Generalitat

El Jutjat Social número 1 de Manresa ha donat la raó al Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya i ha dictat sentència tot reconeixent una indemnització de 20 dies per any treballat per finalització de contracte laboral d’interinitat a una treballadora que prestaven servei per al Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

En aquest cas, la jutgessa ha aplicat la doctrina del Tribunal de Justícia de la UE (“caso Diego Porras”), que reconeix que els treballadors i les treballadores temporals han de tenir la mateixa indemnització que el personal amb contracte indefinit.

La treballadora és educadora de llar d’infants i treballava en una escola bressol de la Generalitat a Manresa. El contracte que tenia era d’interinitat, amb inici el 14 de setembre de 2015 i finalització el 9 d’octubre del mateix any. Posteriorment se li va formalitzar contracte entre el 13 d’octubre de 2015 i el 31 de juliol de 2016. L’empresa li va comunicar l’extinció del contracte temporal i li va abonar una indemnització de 12 dies per any treballat.

El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya va plantejar una reclamació de quantitat perquè fos indemnitzada amb 20 dies per any treballat, atenent a la Directiva 1999/70/CEE d’igualtat de tracte entre treballadors temporals i fixos. En base a aquesta directiva, el TJUE va dictar una sentència, coneguda com “cas Diego Porras”, que reconeix que el personal temporal té el dret a la mateixa indemnització per finalització de contracte temporal que l’equivalent als acomiadaments objectius (20 dies per any treballat).

Aquesta és la primera sentència d’aquest tipus –mateixa indemnització personal temporal que indefinit- que guanya el nostre Gabinet Jurídic pel que fa a personal laboral, però ja n’hi havia guanyat una altra en el cas d’un treballador funcionari (contenciós administratiu).

Top