Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Formació Professional: Exigim un model modern i consensuat

Formació Professional: Exigim un model modern i consensuat

Formació Professional:
Exigim un model modern i consensuat

La situació que els ha tocat viure aquest estiu a famílies i a l’alumnat, per la manca d’oferta de places d’FP de determinats cicles formatius (Auxiliar d’infermeria, sistemes microinformàtics de xarxa o els relacionats amb la família de l’esport), no es pot tornar a repetir mai més.

Gràcies a la nostra pressió i a la de les famílies afectades, el Govern ha rectificat i ha obert més places. Això ha provocat la saturació de les aules amb 33 i 34 alumnes per classe en els cicles més demandats (i això en temps de pandèmia!). També ha ocasionat la recol·locació de part de l’alumnat en altres cicles -que no eren la seva primera opció- fet que pot provocar un abandonament prematur a Catalunya, que ja té una de les xifres més altes de la Unió Europea.

Aquesta actuació va deixar milers d’estudiants sense la plaça desitjada, uns alumnes que hauran d’estudiar un cicle formatiu que no volien. Aquells que no n’han obtingut cap, segons el Departament d’Educació, podran cursar una modalitat impròpia i inadequada per a la seva edat, la modalitat en línia de l’IOC, un fet que els priva d’una socialització imprescindible per l’edat que tenen.

La saturació d’enguany no s’ha de tornar a repetir mai més. S’ha posat en evidència que l’actual “sistema d’FP a Catalunya” no obeeix a les necessitats de les persones, dels territoris i de les empreses. Per tant cal posar en marxa ja un nou sistema que compti amb el de consens dels agents implicats. És una oportunitat de canvi única.

Des de la UGT volem que aquest nou sistema incorpori una prospecció prèvia que permeti trencar amb el desajust entre demanda i oferta, i que vagi acompanyat d’un bon sistema d’orientació al llarg de la vida educativa de les persones.

BUTLLETÍ FP
Top