Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Reunió Procés categoria Educador/a Bressol – 23/10/20

Reunió Procés categoria Educador/a Bressol – 23/10/20

Reunió Procés categoria Educador/a Bressol   23/10/20

Us informem que acabem de tenir una reunió on l’administració ha informat de la seva postura davant el conflicte de la convocatòria de la categoria d’Oferta Pública d’educador/a de bressol.

La reunió ha començat parlant l’Administració de l’especial situació que s’han trobat en la categoria d’educador/a de bressol. Fa anys es va crear una categoria A2 per tal d’igualar el sou del personal de les escoles bressol al personal del segon cicle d’infantil.

Actualment per consolidar els llocs de feina, la llei no permet que a la categoria A2 es pugui presentar amb una titulació d’FP II o CFGS en Educació Infantil.

Sobre la creació de la categoria B, ens aporten informes jurídics on expliquen que ha d’estar desplegada per la Comunitat Autònoma i Catalunya no l’ha desplegat. El nostre gabinet jurídic coincideix amb el que diu l’Administració.

La categoria Educador/a Bressol té la taxa més gran d’interinitat de l’Ajuntament de Barcelona, quasi un 70%. Deguda la situació, ens proposen fer un full de ruta per tal de consolidar el lloc de feina com a funcionaris/es de carrera que és un dret individual de cada persona.

Les dades de la plantilla interina de les escoles bressol són 60% amb titulació d’FP II o CFGS d’educació infantil i 40% amb titulació de Mestre d’educació infantil.

Si es convoquessin les places com A2, les persones treballadores que tenen la titulació de Grau Superior o equivalent (FP II) no es podrien presentar al concurs oposició. Per tant el gran repte és organitzar la modificació de la categoria d’educador/a de bressol a C1 i així les persones que ocupen un mateix lloc de feina el puguin consolidar tinguin la titulació que tinguin.

Amb la situació actual de pandèmia, la voluntat és no estressar amb els tempos i de tenir el màxim de temps i respecte cap a les persones que treballen en el col·lectiu des de fa tants anys.

Des de la UGT hem manifestat clarament que el que exigim és un procés amb les mateixes oportunitats per a tota la plantilla que treballem a les escoles bressol indiferentment de la titulació d’accés al lloc de feina, ja que fem les mateixes tasques i cobrem el mateix i és això el que s’ha de consolidar.

Hem exigit que el salari ha de ser el mateix ara i en endavant i demanem un informe retributiu que comporti el blindatge de l’equiparació salarial equivalent a la categoria A2, que no comporti cap modificació salarial futura ni en els triennis.

També demanem el compromís per part de l’administració de fer promoció interna a A2 accessibles perquè el personal amb titulació superior pugui accedir a aquesta categoria.

Demanem que se’ns doni temps per estudiar, com a mínim un any a comptar a partir de la publicació de la convocatòria de les bases.

D’igual manera l’Administració ens insten a debatre a la pròxima reunió, en un mes aproximadament, sobre el full de ruta a seguir amb un estudi exhaustiu de l’antiguitat, l’edat del personal pròxim a la jubilació, informe retributiu, impacte en les borses de treball, calendari de les convocatòries…

Top