Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Com ventilar les aules per reduir contagis per COVID-19

Com ventilar les aules per reduir contagis per COVID-19

 

 

 

Com ventilar les aules per reduir contagis per COVID-19

Un equip d’investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), María Cruz Minguillón i Xavier Querol,  juntament amb els  tècnics de l’Associació Mesura, José Manuel Felisi y Tomás Garrido, han elaborat una guia que dóna les pautes sobre com ha de ser la ventilació a les aules per reduir el risc de contagi per la Covid-19. El document estableix les recomanacions perquè la ventilació i la purificació de l’aire sigui eficaç segons el volum de la sala, el nombre i l’edat dels ocupants i l’activitat. A més, proporciona les eines per determinar si les condicions de ventilació assolides són adequades.

Els investigadors indiquen en la guia que la reducció del risc de contagi s’aconsegueix disminuint l’emissió i l’exposició a les partícules en suspensió, també anomenades aerosols, susceptibles de contenir virus, que es poden acumular.

Perill de contagi si hi ha exposició a aquest aire

L’exposició es pot reduir mitjançant l’ús de mascareta ben ajustada; la reducció de el temps d’exposició; l’augment de la distància interpersonal; i la ventilació o purificació de l’aire per eliminar o reduir la concentració de virus en l’aire. La guia es centra en aquest últim apartat.

Ventilar l’aula evita contagis

Enllaç a la guia

Els investigadors conclouen que la ventilació  necessària per reduir el risc de contagi depèn de el volum de la sala, el nombre i l’edat dels ocupants, l’activitat realitzada, la incidència de casos a la regió i el risc que es vulgui assumir.

Des del sector d’Educació d’UGT apostem pel dret a l’educació i pel dret a la salut, per això volem un entorn segur per a tota la comunitat educativa!

 

Top