Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Resum de la reunió del Comité de Seguretat i Salut Laboral IMEB 02/06/2020

Resum de la reunió del Comité de Seguretat i Salut Laboral IMEB 02/06/2020

 

Resum de la  reunió de Comitè de Seguretat i Salut Laboral que acabem de mantenir amb l’IMEB, sobre el document de Pla de restabliment de les Escoles Bressol.

Des de la  UGT hem expressat que no estem d’acord amb l’obertura de centres 0-3 quan la principal mesura preventiva a fase 2 enfront de la COVID-19 és el distanciament de seguretat de 2 metres i amb els infants d’entre 1 i 3 anys es fa impossible.

Som conscients de la necessitat de les famílies per a conciliar amb la vida laboral i també de la responsabilitat que tenim com personal de l’administració pública de servei essencial però com a membres del Comitè de Seguretat i Salut Laboral la nostra tasca és vetllar perquè es garanteixin les mesures de seguretat de les persones treballadores i, per tant, amb la proposta actual per part de l’IMEB la UGT ja ha dit que no signarà cap document, i si escau anirem a Inspecció de treball.

L’administració ens ha deixat clar que la reobertura és una decisió política i que el Comitè no és un espai de decisió sinó de debat sobre mesures de prevenció i seguretat i per tant ens cenyim a la nostra tasca.

Hem denunciat a l’administració:

  • Ens sembla increïble i entenem que ha estat una errada considerar el lloc de feina de bressol com de baix risc.

  • Demanem formació concreta d’actuació enfront de la COVID-19 al personal treballador d’escoles bressol.

  • Les famílies portaran una motxilla plena de materials que vénen de cas com hem d’actuar?

  • Demanem tota mena de material de protecció individual i un protocol acurat de en quins moments considerem que són d’alt risc d’exposició. Hem de portar protecció ocular i mascareta FPP2, pantalla facial, l’administració proposava només mascaretes quirúrgiques.

  • Hem de fer servir material d’un sol ús, sempre que sigui possible.

  • Cubell per als residus amb tapa  i activat amb el peu.

  • Neteja de les sabates de les famílies si entren al centre

  • Material de senyalització i itineraris per a dintre del centre

  • No fer servir joguines que no es puguin desinfectar

  • No fer servir paper per fer activitats

  • Roba de professionals rentar-la a l’escola amb 60º C

  • Demanem que es facin proves de test COVID-19 a les persones treballadores.

  • Proposar rentat la roba de la treballadora en el centre.

  • Hem demanat la neteja dels aparells d’aire condicionat, és una mesura necessària per acreditar una bona estada de confort durant la jornada laboral.

  • No estem d’acord que es primi la conciliació familiar de les famílies davant la prevenció, seguretat i salut del personal treballador.

  • Així mateix hem expressat que si malauradament hi hagués un contagi, es prendran les mesures oportunes  a Inspecció de Treball, fent responsable a la mateixa Administració.

Enviarem document del pla de restabliment de les Escoles bressol  esmenat punt per punt amb les peticions que tenim la UGT de mesures de prevenció i seguretat.

El servei de prevenció de l’IMEB ens informa que:

La tècnica de prevenció de riscos de l’IMEB està a la disposició del centres per qualsevol aclariment i assessorament sobre les mesures preventives i de seguretat.

Estan redactant una avaluació de riscos amb les empreses externes sobre la protecció davant del COVID-19, han de ser coneixedores i seguir les pautes que marqui l’IMEB (personal de cuina, neteja i suport educatiu).

Les mascaretes i guants que van arribar a les escoles per les preinscripcions per la manca de material de protecció van arribar sense caixa però que es van manipular amb totes les garanties de seguretat en un lloc controlat. Per la mateixa raó ens informen que el gel hidroalcohòlic era insuficient i es va haver de repartir entre totes les dependències que donaven servei presencial  a l’Ajuntament.

Des del servei d’infantil estan i seguiran fent reunions per aclarir neguits a la comissió de direccions i que no poden debatre sobre la decisió política de reobertura però que si recolliran tots el suggeriment que aporti la comissió de direccions.

Han comprat termòmetre per centre per poder mesurar la temperatura a l’entrada a l’escola a cada infant.

SOBRE LA CONCILIACIÓ FAMILIAR:

La setmana passada quan va sortir la notícia que la Generalitat publicava una nova normativa sobre conciliació familiar li vam fer arribar a la Gerència de l’IMEB i a la reunió ens  han comunicat que estan esperant una resposta per part de l’Ajuntament, esperen tenir clar el criteri a final d’aquesta setmana.

Des del departament d’infantil de l’IMEB informaran la comissió de direccions la possibilitat que les persones treballadores que tenen reducció de jornada la puguin compactar en jornades senceres, atès que entenen seria una mesura viable per aquest moment concret i de moment fins al 15 de juliol, el servei d’infantil considera que és millor per l’organització i per disminuir els encreuaments de persones perquè no hi hagi 2 educadores per la mateixa estança en el mateix dia, sempre respectant els interessos i drets de les dues persones que omplen la jornada laboral.

Top