Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Devolució IRPF – Prestació Maternitat

Devolució IRPF – Prestació Maternitat

Devolució IRPF – Prestació Maternitat

Com heu vist recentment a les noticies la sentència del Tribunal Suprem permet la devolució de l’IRPF a les persones que van rebre la prestació per maternitat. Poden realitzar aquesta reclamació tant les mares com els pares que hagin gaudit del permís de maternitat. Resta per determinar, si als mateixos efectes, també són d’aplicació al permís de paternitat.

 

Aquesta sentència obre la porta a les treballadores que dediquen una part del seu temps a la cura de menors després del naixement o adopció durant les 16 setmanes de durada del permís de maternitat perquè puguin reclamar la devolució del que els han retingut per aquest concepte.

La UGT anunciava a l’any 2016 que la prestació per maternitat hauria d’estar exempta del pagament de l’IRPF i vam reclamar al Ministeri de Hisenda la seva rectificació.

 

 

Des de la nostra secció d’educació d’UGT IMEB CEB celebrem aquesta notícia ja que són moltes mares i pares els que es poden acollir a aquest dret de reclamació dels imports que els hi van treure.

Disposeu de més informació sobre com sol·licitar la devolució: clica aquí.

 

S’ha de presentar la reclamació en la vostra oficina de l’Administració d’Hisenda. La sol·licitud de reclamació es pot presentar fins a 4 anys després de la finalització del termini de presentació de la declaració de la renda reclamada.

 

Finalment informar-vos que UGT ha demanat a Hisenda que retorni d’ofici l’IRPF d’aquestes prestacions que ara el Tribunal Suprem ha declarat que no havien de ser descomptades. Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.

Top