Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Conveni: En quin punt ens trobem ara en el procés de negociació?

Conveni: En quin punt ens trobem ara en el procés de negociació?

 

Com sabeu estem a l’espera que ens convoquin des del CEB per tal de continuar amb les negociacions de l’elaboració de l’Annex del Conveni CEB sobre les nostres condicions laborals iniciades al mes de juliol.

La nostra secció sindical d’UGT Educació ha estat present en totes les negociacions prèvies del Conveni Marc de l’Ajuntament de Barcelona iniciades principalment al mes d’abril del 2018. En aquestes reunions mantingudes amb tots els sindicats i RRHH de l’Ajuntament de Barcelona, la nostra petició sempre ha estat que el Pacte d’homologació no afecti de manera negativa als docents municipals. En aquest sentit, hem reclamat que totes les retallades aplicades per la Generalitat a l’any 2012 deixin de ser efectives per als nostres professionals municipals. Ens referim als següents drets perduts:

  • La recuperació de les pagues extres del 2013 i 2014

  • La recuperació del 1r sexenni als 6 anys i no als 9 anys com s’està aplicant actualment i que també suposa que el segon sexenni es cobra als 15 anys de servei i no als 12 anys com correspondria si s’apliqués la progressió que sempre hem tingut.

  • Recuperació dels horaris dels professionals docents i personal d’atenció educativa anteriors a les retallades del 2012.

  • Revisar les taules salarials dels docents municipals i comparar-les amb les taules dels treballadors de la Corporació municipal (Ajunt.Barcelona) del mateix grup i escala professional, veient que hi ha diferències substancials de salari mensual entre 300 i 500€ hem demanat solucions per compensar aquestes diferències.

  • Hem demanat solucions per tal que els professionals del CEB -docents i personal d’atenció educativa- puguin accedir a les promocions internes per tota la corporació municipal (Ajuntament Barcelona).

  • Hem expressat el nostre descontent respecte a la complexitat i dificultat en la gestió del nostre personal des de RRHH del CEB, donat que ens movem entre dues Administracions (CEB i Ajuntament de BCN) on la manca de coordinació i de relació és evident i aquesta duplicitat administrativa està afectant de manera negativa als professionals municipals que treballem al CEB.

La nostra secció sindical d’educació d’UGT ha estat reclamant en tot moment i de manera intensa totes aquestes demandes per al nostre sector.

Durant les negociacions del Conveni Marc de l’Ajuntament la nostra secció d’UGT ha estat especialment insistent en la necessitat de tenir en consideració al col·lectiu de professionals municipals que treballem al CEB, insistint i explicant que ens trobem en una situació de desatenció i de ambigüitat entre la gestió de la Ajuntament de Barcelona i la gestió del CEB.

Hem exposat en les diferents taules de negociació la nostra situació i hem demanat atenció específica per part de l’Ajuntament de Barcelona al nostre col·lectiu amb l’objectiu de trobar solucions per als professionals que treballem al CEB. Però malauradament estem veient com “es passen la pilota d’uns als altres” i com ningú assumeix la seva responsabilitat en trobar opcions de millora.

La postura de RRHH CEB durant les reunions mantingudes ha estat fins ara molt tancada en quant a la recuperació dels drets perduts, justificant-se en el Pacte d’Homologació, el qual obliga que els docents hem de tenir les mateixes condicions que el personal docent de la Generalitat en quant a salari, horari i calendari. Nosaltres no hem acceptat aquesta negativa per part del CEB a millorar i recuperar els nostres drets i durant aquests mesos no s’ha arribat a cap acord. Per tant, ara estem en una situació d’espera a ser convocats pel CEB i continuar amb les negociacions.

Tenim uns compromisos adquirits per part de l’Ajuntament de Barcelona fruit de la negociació del nou Conveni Marc 2017-2020 i lluitarem perquè siguin factibles.

Durant el mes de setembre hem mantingut reunions amb Miquel Àngel Essomba, Comissionat d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, i Laia Ortiz, Vicepresidenta del Consorci d’Educació de Barcelona i Segona Tinenta d’Alcaldia. Els hi hem expressat la situació dels professionals municipals al CEB amb l’objectiu de buscar solucions i arribar a trobar punts d’acord que siguin positius per al nostre col·lectiu. S’han compromès a crear unes taules de treball on poder abordar de forma detallada cadascun dels aspectes que són objecte les nostres reivindicacions.

Paral·lelament estem participant amb RRHH del CEB en la concreció de la redacció de les bases de les oposicions de Mestres.

Estem en una etapa molt important per tal d’aconseguir tots els drets perduts.

És temps de lluita i us demanem suport i contacte amb nosaltres per tal de estar units i defensar els nostres drets.

Top