Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > Millores del Conveni i situació de les negociacions amb el CEB

Millores del Conveni i situació de les negociacions amb el CEB

Com sabeu ja està vigent el Conveni Marc de l’Ajuntament de Barcelona pel període 2017-2020, després de negociacions intenses on sindicats i l’Ajuntament tractaven d’arribar a un bon acord.

El nostre sindicat UGT- Ajuntament i la nostra secció d’Educació- han lluitat intensament per defensar els nostres drets i per millorar les nostres condicions laborals. Fruit d’aquest esforç que hem mantingut al llarg del procés de negociació, finalment podem gaudir de permisos i llicències que avui estan vigents en el nostre Conveni Marc.

 

QUÈ S’HA ACONSEGUIT?
Permisos i millores aconseguides (Aplicació directa)                           

•       Increment retributiu al personal docent en torn al 1,95%. Part d’aquest tant per cent s’aplicarà amb caràcter retroactiu des de gener del 2018, el qual hem reclamat a les Administracions amb els nostres companys de FSP-UGT Generalitat. Properament us informarem amb més detall sobre com s’aplicarà aquest increment retributiu en la nòmina d’octubre.

•       Les baixes JA ES COBREN al 100%. Es conserva la possibilitat d’un repòs domiciliari 24h/48h fins 31 de desembre d’enguany.

•       Increment de 20 a 30 hores trimestrals per afers propis amb caràcter recuperable i augment de 60 a 80 hores recuperables per motius de conciliació familiar.

•       Complement de bonificació d’un 6% addicional en la reducció de jornada per tenir cura d’un fill/filla entre 6 i 12 anys.

•       Permís de paternitat fins 6 setmanes.

•       A efectes de permisos la referència al cònjuge es farà extensiva a tots els supòsits de parella de fet, als fills i les filles no comuns de noves parelles i es reconeix també el vincle d’afinitat els padrastres i les madrastres.

QUÈ S’HA ACONSEGUIT I CAL ESTUDIAR COM S’APLICARÀ?
A part del que s’ha establert en el Conveni Marc de l’Ajuntament, ara s’ha de negociar l’Annex de Conveni amb el CEB per a tot el personal municipal que treballem en els centres educatius de titularitat de l’Ajuntament de Barcelona tots els temes referits a la recuperació dels drets perduts durant aquests darrers anys.

Compromís signat per part de l’Ajuntament de:

1) la devolució en concepte de bestreta d’una de les pagues extres del 2013-2014 que ens van treure. Un cop finalitzin les negociacions amb el CEB es podrà concretar quan es realitzarà aquesta devolució

2) Valorar les condicions de promoció interna i mobilitat en el si de la corporació en els casos adients

3) Valorar les condicions de formació

4) Valorar les condicions de provisió de llocs de treball de comandament en els centres docents

 

Queda pendent acabar de negociar com ens aplicaran:

1.      El gaudiment dels dies addicionals de vacances (Art.14.1 Conveni Marc)

10 anys – 1 dia hàbil

15 anys – 2 dies hàbils

20 anys – 3 dies hàbils

25 anys – 4 dies hàbils

 

2.      L’ampliació del període de reducció de jornada a 35h/setmanals des de l’1 de maig al 30 de setembre i del 24 de desembre al primer dia laborable després de la festivitat del 6 de gener. (Art. 13.5 Conveni Marc).

PROPERES REUNIONS DE NEGOCIACIÓ AMB EL CONSORCI D’EDUCACIÓ (CEB)
Negociació Annex Conveni CEB:

Les negociacions amb el CEB es van iniciar al mes de maig. Teníem previstes unes reunions per reprendre aquestes negociacions, a partir del 18 de setembre, per tal de negociar i concretar les condicions laborals de tot el personal municipal gestionat pel CEB en relació a tot allò que s’ha establert al nou Conveni Marc de l’Ajuntament de Barcelona 2017-2020.

Des de RRHH del CEB han posposat aquest calendari i estem pendents de la nova convocatòria de reunions per continuar amb les negociacions.

 

Per part de la nostra secció sindical sempre hem estat presents i actius en totes les negociacions que hi ha hagut, aportant propostes de millora i defensant contundentment els nostres drets i la millora de les nostres condicions laborals, tot insistint en la necessitat que el Pacte d’Homologació en salari, horari i calendari a la Generalitat, no afecti de forma negativa als docents municipals. Així doncs, en aquestes properes reunions continuarem en la mateixa línia sempre defensant els nostres interessos i drets professionals.

 

RECUPERAR ALLÒ QUE ÉS NOSTRE!   RECUPERAR TOT EL QUÈ HEM PERDUT!

 

Top