Estàs aqui
Inici > ACTIVITATS UGT > NOTA INFORMATIVA I CONSULTA PROPOSTES CONVENI

NOTA INFORMATIVA I CONSULTA PROPOSTES CONVENI

Davant les darreres informacions difoses per determinats sindicats sobre la situació de les negociacions del conveni, la UGT exposa el següent:

UGT i SAPOL vàrem denunciar el Conveni per iniciar les negociacions el mes de gener del 2016. L’Ajuntament no va tenir cap mena d’interès a negociar fins fa 6 mesos, tot coincidint amb la sentència que tombava el SOM (la qual obligava a arribar a pactes amb la part social) i amb les mobilitzacions dels treballadors i treballadores municipals.

Des d’un primer moment els 3 sindicats majoritaris hem anat junts, consensuant una mateixa plataforma reivindicativa que ens permetés recuperar tot allò que ens havia estat pres en l’etapa de les retallades.

A data d’avui, i després de nombroses reunions, assemblees i manifestacions, s’ha avançat de forma considerable en les negociacions.

Després d’una maratoniana sessió negociadora de quasi 20 hores, des d’aquest dilluns hi ha sobre la taula increments del 5% sobre els salaris base de cada grup professional (a part de la Llei Pressupostos Generals de l’Estat), reducció de jornada, ampliació de flexibilitat horària i condicions de conciliació, inclusió de mesures per reduir la bretxa salarial, eliminació dels descomptes per baixes mèdiques i una llarga llista d’aspectes que us relacionem en el document adjunt.

El conveni que negociem afectarà directament a quasi 14.000 companys i companyes, amb perfil laboral tan divers com personal administratiu i tècnic de l’Ajuntament, Guàrdia Urbana, Bombers, personal de biblioteques, escoles bressol, Educació,  etc., tots ells amb singularitats força evidents.

Què ha passat perquè en tan sols 24 hores tots els sindicats (inclosos alguns dels no presents a les negociacions) hagin fet comunicats en el sentit que UGT podia tancar un acord? Tacticisme? Afany de protagonisme? Por davant del compromís? NO ho sabem!!

El que és evident és que alguna cosa ha canviat, que amb l’esforç i unió de tots els sindicats i l’èxit de les mobilitzacions s’han acostat posicions, però li exigim valentia política a l’Ajuntament per poder tancar un bon Acord.

No és possible que deixi fora a quasi 1000 docents Municipals, ni que bloquegi la reducció de jornada a la Guàrdia Urbana i Bombers o s’incompleixin els compromisos adquirits a les meses sectorials.

Però també ens hem d’exigir transparència i responsabilitat als representants dels treballadors.

La UGT som l’únic sindicat que ha signat TOTS els convenis de l’Ajuntament des que hi ha democràcia, i ho hem fet per responsabilitat i des del convenciment que els Convenis han de servir per millorar les condicions laborals de tots i totes, independentment del lloc de treball que ocupem. No hi ha millor acord que el millor acord possible.

Amb la voluntat de saber quina és la vostra opinió sobre l’estat de la negociació, us adjuntem el darrer document de treball de la Mesa de negociació, així com un quadre comparatiu amb els aspectes ja acordats, per tal que mitjançant el link adjunt ens doneu la vostra opinió.

La unió fa la força!!

DOCUMENT DE TREBALL OFICIAL: PROPOSTA DE PREACORD MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

QUADRE COMPARATIU

ENQUESTA

Top