Estàs aqui
Inici > BRESSOL > PERMISOS I LLICÈNCIES

PERMISOS I LLICÈNCIES

 

 

 

 

 

PERMÍS  DURADA
 

Malaltia greu, hospitalització o accident  per atendre familiars

      

 

1r Grau consanguinitat: 3 dies laborables si el fet es produeix en la mateixa localitat de residència del treballador, i 5 dies laborables si es produeix en un lloc diferent al de la seva residència. Aquest permís es farà extensible als casos de cirugia especilitzada sense hospitalització que requereixi atenció en el domicili.

 

2n Grau consanguinitat: 2 dies laborables si el fet es produeix en la mateixa localitat de residència del treballador, i 4 dies si es produeix en un lloc diferent al de la seva residència.

Els dies de permís podran utilitzar-se en qualsevol moment del període d’hospitalització o en un període de 10 dies després de l’alta hospitalària.

Els dies de permís es poden fraccionar. (Art. 15.2 lletra d. Nou conveni 2017-2020)

Dissabte i diumenge NO són laborables

Revisar nous graus consanguinitat Nou conveni 2017-2020: Annex 1 d’aquest document

 

Si es precisa tenir cura d’un familiar de primer grau (Conveni 2017-2020 Art. 15.2. lletra N)  

Dret a sol·licitar una reducció de fins el 50% de la jornada laboral, amb caràcter retribuït, per raons de malaltia molt greu i per al termini màxim d’un mes.  Es podrà gaudir de manera compactada prèvia sol·licitud de la persona interessada.

 

Defunció d’un familiar (Annex 1 Graus consanguinitat)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

1r Grau consanguinitat: 3 dies laborables quan el fet es produeixi en la mateixa localitat del lloc de residència del treballador i 5 dies laborables quan es produeixi en una altra localitat.

2n Grau consanguinitat: 2 dies laborables en la mateixa localitat del lloc de residència del treballador i 4 dies laborables en una localitat diferent a la del lloc de residència. Els dies de permís es podran fraccionar.

 

Reincorporació després d’una baixa de l’empleat/da. Condicions específiques. (Art 13.9 Conveni 2017-2020)  

Es tracta de regular la adaptació de la jornada després d’una baixa per ajudar a la plena recuperació de la persona (atenent a la gravetat i durada)i  prèvia recomenació del Servei de Prevenció.

Reducció màxima d’un 40% de jornada durant 2 mesos amb 100% de retribucions. Amb caràcter excepcional i prèvia valoració del Servei de Prevenció la reducció es pot ampliar al 50% de reducció i ampliable en un mes addicional.

 

 

Per trasllat de domicili.

Dins la mateixa localitat: 1 dia. En el cas de canvi de localitat el permís és de 2 dies dins de l’àmbit metropolità; 3 dies fora d’aquest àmbit i dins l’àmbit de Catalunya. Aquests dies han de considerar-se sempre naturals i consecutius.

 

Per deures inexcusables de caràcter públic o personal.  

Durant el temps indispensable. Es considera deure inexcusable aquell que el seu incompliment pot fer incórrer en responsabilitat (citacions judicials, processos electorals i/o altres.)

 

Per a exàmens finals i parcials alliberadors.  

En centres acadèmics oficials i per a proves de promoció interna a l’Ajuntament de Barcelona, 1 dia; i per a proves de promoció a la resta de les Administracions públiques, el temps indispensable per a la seva realització.

 

 

Realització d’exàmens prenatals i tècniques de preparació al part.

 

 

Pel temps que estrictament es requereix a aquest efecte, previ avís i justificació de la seva realització en jornada laboral.

Per tràmits d’adopció, acolliment i fecundació assistida.  

Les parelles que opten per l’adopció o l’acolliment tenen dret a absentar-se del lloc de treball per a dur a terme els tràmits administratius requerits per l’administració competent fets a Catalunya, durant el temps necessari, amb la justificació prèvia que s’han de fer dins la jornada de treball. Aquest permís és extensiu en les mateixes condicions a les absències per l’assistència a tècniques de fecundació assistida.

 

Els progenitors amb fills/es discapacitats/des.  

Tenen dret conjuntament a permisos d’absència del lloc de treball per a poder assistir a reunions o visites en els centres educatius especials o sanitaris on rebin suport. El temps indispensable.

 

Matrimoni o inici de convivència.  

15 dies naturals consecutius que els cònjuges o convivents podran gaudir, dins el termini d’un any a comptar des de la data de casament o des de l’inici de la convivència (parelles de fet). Es podran gaudir fins a 7 dies abans des de la data de casament o inici de convivència.

 

                                                                    

Matrimoni d’un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat.

 

 

1 dia si el matrimoni se celebra dins del territori de Catalunya i 2 dies si se celebra fora.

Permís gestació (Art. 15.2.lletra O)  

Per a les dones en estat de gestació es reconeix un permís retribuït a partir del dia primer de la setmana 37 de l’embaràs i fins a la data del part.

En cas de gestació múltiple, es podrà iniciar el 1r dia de la setmana 35.

 

Naixement d’un fill/a, acolliment o adopció.  

El progenitor/a que no gaudeix del permís per maternitat té dret a un permís de 5 dies laborables consecutius dintre dels 10 dies següents a la data de naixement o de l’arribada del menor o la menor adoptat o acollit a la llar familiar. En el cas de part, adopció o acolliment múltiple, la durada del permís, s’amplia a 10 dies laborables si es tracta de dos fills i 15 dies laborables si són tres o més menors.

 

 

Permís de paternitat, adopció o acolliment.

 

 6 setmanes (Art 16.c Conveni 2017-2020)

Es pot gaudir un cop finalitzat el permís de naixement (5 dies) i fins que finalitzi el permís per maternitat (16 setmanes) o immediatament després que finalitzi el permís.

 

 

Per naixement de fills prematurs o que, per qualsevol motiu, aquests hagin de romandre hospitalitzats després del part.

 

El treballador tindrà dret a absentar-se de la feina durant un màxim de dues hores diàries percebent les retribucions íntegres. Així mateix tindrà dret a reduir la seva jornada de treball en 2 hores, amb la disminució proporcional de les seves retribucions. En aquests supòsits, el permís de maternitat es pot computar a instància de la mare o, si aquesta manca, del pare, a partir de la data de l’alta hospitalària. S’exclouen d’aquest còmput les primeres sis setmanes posteriors al part, de descans obligatori per a la mare.

 

 

Permís maternitat

 

16 setmanes. S’ampliarà en 2 setmanes més en el supòsit de discapacitat del fill i, per cada fill a partir del segon, en els supòsits de part múltiple.

 

 

Permís per adopció o acolliment

 

16 setmanes. Aquest permís s’amplia 2 setmanes més en el supòsit de discapacitat del menor adoptat o acollit i per cada fill, a partir del segon, en els supòsits d’adopció o acolliment múltiple

 

Per lactància  

Permís de 1 hora diària d’absència del lloc de treball, la qual es pot dividir en dues fraccions de 30 minuts.

En els casos de part, adopció o acolliment múltiple, la durada del permís és de 2 hores diàries, les quals es poden dividir en dues fraccions de 1 hora.

El període del permís s’inicia un cop finit el permís per maternitat i té una durada màxima fins que el/la fill/a compleixi 12 mesos. La durada del permís s’incrementarà proporcionalment en els casos de part múltiple. Quan el pare i la mare treballin, només un d’ells podrà exercir aquest dret, havent de manifestar el sol·licitant expressament per escrit que l’altre no gaudeix del mateix dret. El personal amb jornada completa podrà acumular la reducció en la tarda reglamentària de prestació laboral. A petició de l’interessat o interessada, les hores del permís de lactància es poden compactar per a gaudir-ne en jornades  senceres de treball, consecutives o repartides per setmanes, sense alterar el moment d’inici del període de permís i tenint en compte les necessitats del servei.

 

Reducció de jornada per cura d’un fill/a menor de 6 anys  

Amb fills nascuts a partir de 01/01/2013, reducció d´un terç o de la meitat de la jornada laboral amb la percepció del 80% o 60% de la retribució íntegra respectivament. Es pot compactar el primer any.

 

Reducció per tenir cura d’un fill/a entre 6 i 12 anys  

Es por reduir un terç o la meitat de la jornada, amb la reducció proporcional de les retribucions. Bonificació d’un 6% addicional (Art. 31 Conveni Marc 2017-20)

 

Reducció per tenir cura d’una persona amb discapacitat psíquica, física o sensorial que no faci cap activitat retribuïda  

Sempre que es tingui la guarda legal de la persona discapacitada. Reducció d´un terç o de la meitat de la jornada, amb una percepció del 80% o del 60% de la retribució íntegra, respectivament.

 

Reducció per tenir a càrrec un familiar  

Fins el segon grau de consanguinitat i amb la guarda legal de la persona discapacitada. Reducció d’un terç o de la meitat de la jornada laboral, amb una percepció del 80% o del 60% de la retribució íntegra respectivament.

 

Reducció per fer efectiva la protecció o el dret a l’assistència social íntegra d’una dona víctima de violència de gènere  

Reducció d´un terç o de la meitat de la jornada laboral amb una percepció del 80% o del 60% de la retribució íntegra, respectivament.

Per cura de fill menor afectat per càncer o per d’altra malaltia greu  

Sempre que tots dos progenitors treballin, a una reducció de com a mínim la meitat de la jornada laboral, amb percepció de les retribucions íntegres, per tenir cura durant l’hospitalització i el tractament continuat del fill menor d’edat afectat per càncer o per qualsevol altra malaltia greu. (Art 16.e Nou Conveni)

 

Per cessació progressiva d’activitats de l’empleat públic  

A qui li manquin menys de 5 anys per complir l’edat de jubilació forçosa i els qui ho necessiten en processos de recuperació per raó de malaltia. La reducció és d’un terç o de la meitat de la jornada, amb una percepció del 80% o del 60% de la retribució integra respectivament. Condicionat a les necessitats del servei.

 

La concessió de la jornada reduïda és efectiva per a un període de sis mesos a partir del primer dia del mes següent al de la data de concessió. Renovable cada sis mesos. Es pot demanar tornar al règim anterior.

 

 

Reducció de jornada per interès particular. Docents

 

 

 

Reducció de ½ jornada amb les reduccions proporcionals de les seves retribucions. No es pot aplicar al professorat que pertany a l’equip directiu.

Durada: un curs. De l´1 de setembre al 31 d’agost, excepte els casos de força major degudament justificats. Es prorrogable anualment. Es demana al CEB.

 

Jornada reduïda per interès particular. (Art 11.3 Conveni 2017-2020) Es podrà sol·licitar una reducció de jornada per interès particular a 35 hores setmanals amb la reducció proporcional de les retribucions.
 

Permisos per situacions de violència de gènere

 

Les dones víctimes de situacions de violència de gènere que, per aquest motiu, tinguin faltes d’assistència totals o parcials tenen dret que aquestes faltes d’assistència es considerin justificades d’acord amb el que determinin els serveis socials, policials o de salut corresponents. Així mateix, tenen dret a les hores de flexibilitat horària que, d’acord amb cada situació concreta, siguin necessàries per a llur protecció o assistència social.

 

Ajuts per a familiars amb discapacitat amb dependència econòmica. Art 30 Conveni 2017-2020

 

Assignació econòmica mensual per familiar a càrrec amb grau de discapacitat igual o superior a 33% i amb dependència econòmica de l’empleat públic.

Grau igual al 33% i inferior al 65%: 305,4€ mensuals

Grau igual al 65% i inferior al 75%: 413,98€ mensuals

Grau igual o superior al 75%: 522,91€ mensuals

 

 

Assistència a activitats de formació del Departament. Docents

 

 

Inclou la possibilitat d’assistència a jornades de formació durant un matí dins l’horari lectiu. Es necessita la prèvia autorització de la direcció de centre.

 

LLICÈNCIES

Per assumptes propis sense retribució  

La durada acumulada no podrà excedir de 6 mesos cada 2 anys. El mínim de dies a sol·licitar és de 10 dies. Es pot concedir una durada inferior a 10 dies de forma excepcional. No aplicable al personal interí o substitut.

Cal la conformitat de la direcció del centre.

 

 

Per atendre un familiar fins al 2n grau de consanguinitat en casos de malaltia greu.

 

Llicència de 3 mesos, prorrogables en 3 mesos més. Sense retribució.
 

Llicència per cursar estudis sobre matèries directament relacionades amb el lloc de treball

 

 

Cal informe favorable de la direcció del centre. La durada de la llicència estarà determinada per la durada i programació dels cursos.

 

HORES RECUPERABLES

 

Per assumptes propis

 

 

30 hores trimestrals recuperables, en fraccions mínimes de 30m i màxim de 5h. La recuperació es farà abans dels 2 mesos següents in en fraccions mínimes de 30 minuts. (Art. 13.7.2 Nou conveni 2017-2020) La denegació d’aquest permís per part de la direcció tindrà  caràcter motivat.

 

 

Per conciliació familiar

 

 

80 hores trimestrals recuperables per a atenció a menors de 14 anys, fills amb discapacitat, cònjuge o pare/mare incapaç que requereix assistència especial. Fraccions mínimes de 30 minuts i màxim de 5h. La recuperació es farà abans dels 2 mesos següents en fraccions mínimes de 30 minuts. La denegació d’aquest permís per part de la direcció tindrà  caràcter motivat.

 

 

DIES ADDICCIONALS DE VACANCES (Art 14.1 Conveni 2017-2020)

10 Anys de servei: 1 DIA

15 Anys de servei: 2 DIES

20 Anys de servei: 3 DIES

25 Anys de servei: 4 DIES

 

Dies per venciment de triennis  

(Els docents els podran gaudir durant el mes de juliol)

2 dies a partir del 6è trienni, incrementant-se en 1 dia més a partir del 8è trienni. (Annex 2)

 

Premis Antiguitat (Art. 35 Conveni 2017-2020)

 

 

Actualitzat segons Preacord Conveni Ajuntament 2012-2015:

Es perden els dies i només es conserva la compensació econòmica:

Als 25 anys paga addicional del 50% d’una mensualitat.

Als 30 anys: 55%

Als 35 anys: 65%

Als 40 anys: 75%

Als 45 anys: 100%

 

 

 

Annex 1. Graus consanguinitat CÒNJUGE / CONVIVENT

1r.Grau:  pares, mares, fill/a, sogres, padrastres i madrastres. Fills/es no comuns de noves parelles.

2n.Grau: avi/àvia, germà/na, nét/a, gendres i cunyats

3r.Grau: besavi/àvia, oncle/tieta, nebot/da, besnet

4t.Grau: cosins

 

 

  Annex 2. Dies per venciment de triennis
6è trienni (18 anys d’antiguitat) 2 dies 11è trienni (33 anys d’antiguitat) 6 dies
19 anys d’antiguitat 2 34 anys d’antiguitat 6
20 anys d’antiguitat 2 35 anys d’antiguitat 6
7è trienni (21 anys d’antiguitat) 2 dies 12è trienni (36 anys d’antiguitat) 7 dies
22 anys d’antiguitat 2 37 anys d’antiguitat 7
23 anys d’antiguitat 2 38 anys d’antiguitat 7
8è trienni (24 anys d’antiguitat) 3 dies 13è trienni (39 anys d’antiguitat) 8 dies
25 anys d’antiguitat 3 40 anys d’antiguitat 8
26 anys d’antiguitat 3 41 anys d’antiguitat 8
9è trienni (27 anys d’antiguitat) 4 dies 14è trienni (42 anys d’antiguitat) 9 dies
28 anys d’antiguitat 4 43 anys d’antiguitat 9
29 anys d’antiguitat 4 44 anys d’antiguitat 9
10è trienni (30 anys d’antiguitat) 5 15è trienni (45 anys d’antiguitat) 10 dies
31 anys d’antiguitat 5 46 anys d’antiguitat 10

 

 

Annex 3. Normativa de referència

 

–  Conveni Marc Ajuntament de BCN 2017-2020

–  Acord Conveni marc Ajuntament de BCN 2012-15. www.ugtimebconsorci.cat

–  Real Decreto-ley 20/2012, de 13 de julio, de medidas para garantizar la estabilidad presupuestaria y de fomento de la competitividad. Publicado en BOE núm. 168 de 14 de julio de 2012

–  Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic.

–  Llei 8/2006, de 5 de juliol, de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions públiques de Catalunya.

·  Article 24 modificat per l’art. 97 de la Llei 5/2012 , del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics.

 

 

Top