Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Reunió d’UGT amb el Comissionat d’Educació – 16/05/17

Reunió d’UGT amb el Comissionat d’Educació – 16/05/17

COMUNICAT – DOCENTS:

 

Us fem arribar un resum de la reunió mantinguda amb el Comissionat d’Educació de Barcelona, Miquel Àngel Essomba (16/05/2017)

–        El Comissionat ens fa partícips que actualment estan treballant per crear un canal de comunicació directa amb el Comissionat d’Educació que es dirà Assessoria del Comissionat d’Educació com a estructura de suport, que fomentarà el diàleg i l’agilitat de resposta a certs temes.

–        Des d’UGT es fa palès que les substitucions són un tema preocupant. El Comissionat és conscient que el tema de les substitucions és cabdal, degut a que aquest servei en moltes ocasions no queda cobert per manca de personal (PAS, escoles bressol, primària, secundària, adults, educació especial, música…).

–        L’UGT comenta que s’han obert algunes escoles en barracons a mig fer. El Comissionat respon que els centres que depenen al 100% de l’Ajuntament, com són les escoles bressol o les escoles de música, no s’obren en barracons. En el cas dels centres que són competència del CEB, l’Ajuntament és qui aporta els terrenys, i els equipament són del CEB. Al ser una cogestió, s’està treballant amb un Pla Estratègic (2017-2021) per tal d’estudiar i planificar quines són les necessitats educatives de la ciutat de Barcelona, incloent a nivell d’equipaments.

–        En relació a la qüestió plantejada des d’UGT a l’adaptació efectiva dels llocs de treballs i reubicacions per motius de salut – PRL  del personal docent (bressol, primària, secundària…) es va plantejar la importància de tenir opcions de feina digna i tenir accés a les promocions internes en altres àmbits dintre de l’Ajuntament de Barcelona.

–        Es parla sobre la normativa del Departament on es modifiquen les dates de matriculació dels Cicles Formatius i s’estableix que seran fins el 20 de juliol. Això implica diferents punts:

  • Allargar el període laboral del personal del PAS fins al 20 de juliol (enlloc del 15) per tal de donar cobertura a aquest període de matriculació. En el cas dels subalterns, no es compleix amb els pactes establerts, ja que han treballant ½ hora més durant tot el curs  per poder iniciar el període de vacances el 16 de juliol.
  • Vàrem expressar la nostra inquietud per la supressió de la matriculació al mes de setembre en CFGS. La nostra preocupació és com es podria arribar a cobrir les places d’alumnes que es matriculen al mes de juny/juliol però que finalment acaben donant-se de baixa per anar a la universitat. Amb aquesta nova normativa aquestes places no es podrien cobrir al setembre i, conseqüentment, es reduiria l’oferta de cicles i, per tant, farien falta menys interins.

 

–        Es demana Oferta Pública de F.P. en els propers mesos. El Comissionat comenta que s’informarà abans de poder donar alguna resposta.

–        Es parla de la problemàtica de la manca d’oportunitat de fer carrera horitzontal i vertical d’educadores bressol, mestres i professors, ja que es considera que no ajuda al sistema educatiu. Hi ha aquest topall de vidre que fa que no sigui un element motivador al no disposar de carrera professional.

–        S’anota la problemàtica de l’Escola Massana, davant d’unes oposicions de com tractaran al professorat de Grau (carrera universitària) davant unes oposicions a Cicle Formatiu / Secundària.

 

Es continuaran mantenint reunions periòdiques amb el Comissionat d’Educació per tal de traslladar-li les nostres preocupacions i problemàtiques.

 

 

Top